Nemzetközi foci

Van Gaalnak elege van Mourinho emlegetéséből

Szerinte nem is történt kapcsolatfelvétel a Manchester United és a portugál edző között...

Kapcsolódó cikkek

A Manchester United menedzsere, Louis van Gaal azt mondta: nem hisz azoknak az újságcikkeknek, amelyek szerint a Manchester United vezetői felvették a kapcsolatot a Chelsea-től decemberben menesztett José Mourinhóval, mert őt akarják a helyére ültetni.

Miután kiderült, hogy képviselői megbeszélést folytattak a klubbal, a portugál azt mondta, hogy hamarosan érkezik. „Mostanság sok ostobaságot írtak rólam, ezért sem tudom elhinni, hogy egy José Mourinho és a United között megtörtént a kapcsolatfelvétel” – idézi a BBCa hollandot.

„Mindig mondom, hogy nekem kell a versenyhelyzet. Minden héten meccsre van szükségem. Az biztos, hogy hamarosan visszatérek” – árulta el a Mail on Sunday érdeklődésére a portugál.

Van Gaal a csapat rossz eredményei és az unalmas játékstílusa miatt is nyomás alatt van egy ideje. Jelenleg az ötödik helyen állnak, öt ponttal lemaradva a Bajnokok Ligája-részvételre jogosító pozíciótól. A szerződése a következő idény végéig szól, és nemrégiben azt mondta, hogy mindenképpen ki szeretné tölteni.

„Nem tudom elhinni, amit Mourinhóval kapcsolatban írnak, mert láttam, mi történt az elmúlt két hónapban. Ez elég nehéz időszak volt számomra, és a feleségemnek, a gyerekeknek, az unokáknak, a barátoknak is nehéz volt megbirkózniuk a történtekkel. Manapság sajnos ilyen a futballvilág…” – vélekedett Van Gaal.

Mourinho a Chelsea-nél töltött első menedzseri periódusa óta Angliában él. „Ebben a pillanatban nem tudom, hol számít rám legközelebb a labdarúgás, mert ebben a sportágban sosem lehet tudni… De a családomnak és nekem mindig Londonban lesz az otthonom” – tette hozzá.

„Nem élvezném, ha nem dolgozhatnék. Van családom, vannak barátaim, élhetnék csendes életet, de továbbra is futballban szeretnék maradni. Mindezekre együtt van szükségem, semelyikről nem akarok lemondani. A teljesen boldogságomhoz mindezek szükségesek, úgyhogy vissza akarok térni a fociba. Azt hiszem, ez a természetes közegem. Mióta az eszemet tudom, dolgozom. Menedzserként 2000 óta tevékenykedem” – fejtette ki Mourinho.

Olvasói sztorik