Nemzetközi foci

Az első félidőben eldöntötte a DVTK

A Szatmárnémeti ellen nyert az Egervári-csapat.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – Olimpia Satu Mare (román) 2-1 (2-0)
DVTK-edzőközpont
DVTK: Rados (Antal B., 59.) – Okuka (Eperjesi, 67.), Lipták (Egerszegi, 59.), Kovács G., Nemes (Németh M., 67.) – Manjrekar, Elek Á. – Koman (Ternován, 72.), Bognár I. (Griffiths, 72.), Barczi (Novothny, a szünetben) – Bacsa. Edző: Egervári Sándor
Gólszerzők: Elek Á. (16.), Bacsa (43.), illetve Markus (62.)

Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta szombaton a Diósgyőri VTK a bajnoki rajt előtt – az ellenfél szatmárnémetiből érkezett. A DVTK-ban Tamás Márk rehabilitációja jól halad, hamarosan csatlakozhat társaihoz, Halmai Ramonnak még több időre van szüksége a visszatérésre. Kitl Miklós térd-, Nikházi Márk bokasérülés miatt nem léphetett pályára.

A 16. percben szép támadás végén szerzett vezetést a DVTK. Lipták indítását Bognár szép mozdulattal vette le a 16-oson belül, azonban vissza kellett fordulnia, és egy nem kevésbé szép megoldással Okukát ugratta ki a jobb oldalon. A védő centerezését Koman lőtte kapura, azonban egy lábról kipattant. Elek a legjobbkor érkezett, és a kapu bal oldalába lőtt (1-0) – számolt be a DVTK hivatalos honlapja.

A 20. percben Bognár lőtt nem sokkal mellé, majd Radosnak is akadt dolga a másik oldalon. A félidő hajrájában duplázta meg előnyét a Diósgyőr: Bognár szépen játszotta meg a bal oldalt, középre löbbölte a labdát, a hosszúról Barczi tette középre egyből, ahol Bacsa a hálóba terelte azt (2-0).

Aktív maradt a DVTK a második félidő elején is, de gólt a vendégek szereztek: a 62. percben Markus volt eredményes. A hajrában a Diósgyőr volt közelebb az újabb gólhoz – egygólos maradt a miksolci előny, 2-1 lett a vége.

Olvasói sztorik