Nemzetközi foci

BL-főtáblára hajtó csapatot szorongatott a Siófok

Az örmény Alashkert 2-1-re nyert az NB II-es csapat ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
FC Alashkert (örmény) – BFC Siófok 2-1 (2-0)
Törökország
Siófok: Filipánics – Mogyorósi, Czingráber, Tamás (Rusvai, 62.), Farkas, Nagy D., Gál, Bognár (Ivancsics, a szünetben), Gréczi (Nagy R., 65.), Berki (Baksa, 75.), Elek (Paudits, a szüneben). Edző: Goran Kopunovics
Gólszerzők: Manasyan, Edigaryan, illetve Paudits

Lejátszotta első törökországi felkészülési mérkőzését a BFC Siófok, az ellenfél az örmény bajnokságot vezető FC Alashkert volt. Az Alashkert 2012-ben alakult, és a semmiből felépítettek egy kisebb birodalmat: idén már a bajnoki címért küzdenek, és céljuk a főtáblára jutás a Bajnokok Ligájában.

Úgy tűnt, a siófoki csapat jól kezdi a találkozót, agresszívan támadták le az örményeket, mégis ők szerezték meg a vezetést: egy védők mögé bepasszolt labdával Manasyan lépett ki, és higgadtan lőtt Filipánics mellett a kapuba (1-0). Nagy Dániel elfutásaival többször zavart keltett a jobb oldalon, a középre adott labdákat azonban hatástalanítani tudták. Filipánics bravúrjára is szükség volt, hogy ne növelje előnyét az Alashkert: a brazil házi gólkirály Heber kapott jó labdát a 16-os bal oldalán, ziccerét azonban hárítani tudta a siófoki kapus, a kipattanó azonban ismét Heber elé került, aki a kapufára tekert, végül Tamás szabadított fel. Egy kontra végén megszerezte második találatát az FC Alashkert: a balról átforgatott labdával Edigaryan tört be a 16-os jobb oldalán, és laposan kilőtte a hosszú sarkot (2-0) – számolt be a siófoki klubhonlap.

A Siófok nem adta fel, derekasan küzdött tovább: előbb Mogyorósi 20 méterről leadott lövése ment mellé, melynél nem sok hiányzott, hogy Eleken irányt változtasson és még nagyobb helyzet adódjon. Pár perccel később Nagy Dániel passzával Elek fordult kapura, de mielőtt lőhetett volna, szögletre tolta az örmény védő a labdát. A félidő végén még gólt szerezhetett volna az Alashkert, Arakelyan lövése azonban a felső lécen csattant.

A szünetben cserélt Goran Kopunovics: Bognár helyett Ivancsics, Elek helyett friss igazolásunk, Paudits lépett pályára.

A második részben is keményen küzdött, hajtott a magyar együttes. Ivancsics baloldalról betekert szabadrúgása okozott komoly veszélyt, az élesen belőtt labdát csak másodjára tudta összeszedni Kasparov. Filipánicsnak még egy nagy bravúrja volt: Balabekyan lépett ki a védők között az üres területbe, ziccerét azonban a kapus megfogta.

Már csak negyed óra volt hátra, amikor sikerült szépíteni. A szünetben beálló Paudits remekül debütált: Ivancsics egy jobb oldali támadás végén gyönyörűen pörgetett Paudits elé, aki védővel a nyakán higgadtan jobb külsővel a kapuba lőtt (2-1).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik