Nemzetközi foci

Anglia: Kloppot megműtötték, Vardy 2019-ig hosszabbított

Rossz hírt kapott a Premier League 25. fordulójában pontokat bukó Liverpool, míg a listavezető Leicester a City-verés mellett még egy ajándékkal lepte meg szurkolóit.

Kapcsolódó cikkek

A Leicester a német Robert Huth góljával már a harmadik percben vezetést szerzett a Machester City ellen, majd a második félidő elején az algériai Riyiad Mahrez szezonbeli 14. találatával tovább növelte előnyét az angol bajnokság 25. fordulójának szombati játéknapján. Később Huth ismét eredményes volt, majd a hazaiak Sergio Agüero révén a hajrában szépítettek. Az argentin válogatott csatár szintén 14 gólnál jár a bajnokságban.

Érdekesség, hogy az éllovas Leicester az előző idény 25. fordulójában sereghajtó volt. További hír a csapat háza tájáról, hogy 2019-ig meghosszabbította szerződését az együttes első számú gólfelelőse, Jamie Vardy.

Az 54. perctől emberhátrányban futballozó Southampton egygólos győzelmet aratott a vendég West Ham United ellen. A hazai csapat immár öt meccs óta veretlen úgy, hogy ezeken a találkozókon még gólt sem kapott.

A Tottenham Hotspur egygólos győzelmet aratott az újonc Watford ellen, s ezzel a Manchester Cityt megelőzve feljött a második helyre a tabellán. Az észak-londoni csapat zsinórban negyedik sikerét aratta.

Az FC Liverpool hiába vezetett már 2-0-ra hazai pályán, a hajrában két gólt is kapott, így csak egy pontot szerzett az utolsó előtti Sunderland ellen. A Vörösök vezetőedzője, Jürgen Klopp nem lehetett ott a találkozón, mert vakbélgyulladás gyanújával kórházba szállították, majd – a klub esti közlése szerint – meg is operálták. Hogy meddig kell a klinikán maradnia, egyelőre kérdéses. A német szakember a kapus Bogdán Ádámot ezúttal sem nevezte a keretbe.

A sereghajtó Aston Villa megszerezte idénybeli harmadik győzelmét, ezzel együtt még mindig nyolc pontra van a bennmaradást érő 17. helytől.

Premier League, 25. forduló

Southampton – West Ham United 1-0 (1-0)

Tottenham Hotspur – Watford 1-0 (0-0)

Aston Villa – Norwich City 2-0 (1-0)

FC Liverpool – Sunderland 2-2 (0-0)

Newcastle United – West Bromwich Albion 1-0 (1-0)

Stoke City – Everton 0-3 (0-3)

Swansea City – Crystal Palace 1-1 (1-0)

Manchester City – Leicester City 1-3 (0-1)

vasárnap:

Bournemouth – Arsenal 14.30

Chelsea – Manchester United 17 óra

Olvasói sztorik