Nemzetközi foci

Ilyen még nem volt! A szurkolók kivonulnak a Liverpool bajnokijáról

Az angol Liverpool fennállása során a február 6-i Sunderland elleni bajnoki mérkőzésen fog először megtörténni, hogy a szurkolók a mérkőzés során szervezett formában, demonstratív jelleggel elhagyják az Anfield Road lelátóit. A tiltakozás oka a felújított főlelátóra (Main Stand) megállapított – a szurkolók számára elfogadhatatlanul magas – 77 fontos jegyár. A példátlan esetre a magas jegyárak miatt tiltakozásként kerül majd sor a Sunderland elleni bajnoki 77. percében – írja a vs.hu

A klub két vezető szurkolói csoportja, a Spirit of Shankly és a Spion Kop 1906 a klubbal folytatott, csak részleges eredményeket hozó tárgyalások után döntöttek a radikálisnak számító lépés mellett. A főlelátó bővítésével immár 54 ezer néző befogására alkalmas stadionba még soha nem árultak ennyire drága jegyeket, és még soha nem került egy éves bérlet 1029 fontba (kb. 416 ezer forint). Mindez akkor, amikor az új tévés szerződések nyomán – a többi PL-klubhoz hasonlóan – a Liverpool is példátlanul nagy bevételhez jut a következő szezontól.

A szurkolókat az sem hatotta meg, hogy a klub látványos engedményeket is tett. Így minden bajnoki mérkőzésre fenntartanak 20 ezer jegyet a 17 és 21 év közötti helyi kötődésű Liverpooli-drukkereknek (ezeket már 9 fonttól meg lehet majd vásárolni), 1000 jegyet pedig a helyi gyerekek kapnak minden alkalommal. A szurkolói csoportok azt is szerették volna elérni, hogy a jegyek legalább 70%-a ne kerülhessen 30 fontnál többe, illetve, hogy még több jegyet kaphassanak a fiatal szurkolók.

Olvasói sztorik