Nemzetközi foci

Neymar bajban van, megint a bíróságon volt jelenése

Zavaros pénzügyei miatt idézte be a spanyol ügyészség.

Újra szorul a hurok Neymar nyaka körül. A spanyol ügyészség ugyanis újra bíróság elé idézte a Barcelona brazil sztárját, még 2006-től 2013-ig tartó zavaros pénzügyei miatt. Korábban úgy tűnt, hogy olcsón megúszhatja az adócsalást, valamint az átigazolásával kapcsolatos botrány is elcsendesedni látszott. Most azonban újra terítéken vannak az ügyei, amelyek miatt jelenése volt a bíróságon klubja vezetőivel együtt.

A Barcelona azt állítja, hogy 2013-ban 57 millió eurót fizetett a csatárért. Az összegből a játékos korábbi brazil klubja, a Santos 17 millió eurót (5,3 milliárd forintot), a szülei pedig 40 millió (12,5 milliárdot) kaptak. Az ügyészek szerint azonban a vételár 83 millió euró (25,9 milliárd Ft) volt, és a tranzakció egy részét feketén bonyolították le, s ezt vélhetően Neymar családja kapta.

Egy brazil befektetési alap, a DIS perelt, amely Neymar játékjogának 40 százalékos tulajdonosa volt. A cég perelt, mert szerinte több járt volna neki, mint 6,8 millió euró (2,1 milliárd Ft). A vád adócsalás és okirat hamisítás.

Neymarnak más ügye is van, hiszen a brazil bíróság egy, 2011 és 2013 között elkövetett adócsalás miatt vagyonából 47 millió dollárt (13,4 milliárd Ft-ot) zárolt. Ezt viszonylag szerencsésen megúszta, hiszen a múlt héten kiderült, 110 ezer autót (34,3 millió Ft-ot) kell fizetnie.

forrás: blikk.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik