Nemzetközi foci

Zidane üzent a Barcának: még nincs vége!

Az idegenbeli 6-0 után otthon is berámolt egy hatost a Real az Espanyolnak, és a kiütéses siker azonnal „felbátorította” a madridiak edzőjét, Zinedine Zidane-t.

Ronaldo kicsit visszavett a tempóból, hiszen a tavaly szeptemberi öt gólja után vasárnap este „csak” triplázott a barcelonai együttes ellen, ám ezt aligha bánja, hiszen ismét gálázott a Real Madrid. Akárcsak az első két hazai bajnokin, amikor a nemrég kinevezett francia szakvezető irányította a csapatot. Nem csoda, hogy Zidane elégedetten nyilatkozott a K. O. után.

– Elsősorban fizikailag akartam megerősíteni az együttest, mert rengeteg meccs vár ránk, és a játékosaimnak bírni kell a tempót – magyarázta a királyiak edzője. – Legyen bárki is az ellenfél, nem könnyű öt-hat gólt szerezni, ezúttal remekül teljesítettünk. Nem tudom, hogy ez volt-e a legjobb meccs, amit a Madrid ebben az idényben játszott, de az biztos, hogy nagyon elégedettek vagyunk a fejlődéssel. Ami az aranyéremért vívott csatát illeti, még véletlenül sem lefutott a versenyfutás. Hátrányban vagyunk a Barcelonával szemben, ám a csatának még nincs vége. Rengeteg összecsapás van hátra, sokat már nem hibázhatunk, de bármi megtörténhet, ha meccsről meccsre begyűjtjük a három pontot.

Az éllovas Barca 21 találkozón szerzett 51 pontot, az egy mérkőzéssel többet játszott Atlético 48, a Real 47 egységgel követi.

Íme a madridi gólparádé

Olvasói sztorik