Nemzetközi foci

Megdőlhet a Serie A nyeretlenségi rekordja

Az olasz élvonalban sereghajtó Hellas Verona közeledik a nem kívánt csúcsdöntéshez.

Kapcsolódó cikkek

A Serie A jelenlegi idényében a sereghajtó Hellas Verona már 21 mérkőzést játszott győzelem nélkül, ezzel a fontosabb európai ligák egyetlen nyeretlen csapatának számít. A leghosszabb negatív szériát az olasz élvonalban a Varese együttese produkálta, amely 17 találkozót elvesztett, 11 alkalommal pedig döntetlent játszott az 1971–1972-es idényben. Az Ancona a 2003–2004-es bajnokságban 21 mérkőzést vesztett, és hétszer szerzett egy pontot, szóval szintén 28 nyeretlen meccset számlált a rossz sorozata.

A Verona a saját negatív klubrekordját már novemberben átadta a múltnak, hiszen legrosszabb szériája 13 meccsből állt, és az 1989–1990-es évadban keletkezett.

De vannak olyan jelek, amelyek arra engednek következtetni, hogy a dolgok javulnak. Előző hat meccséből négyszer ikszelt a csapat, például az AC Milan és az AS Roma ellen is. Vasárnap a Torino lesz az ellenfél, és sérülését követően minden bizonnyal a 2006-os világbajnok Luca Toni is ott lehet a pályán.

„Sajnos egyszerűen képtelenek vagyunk nyerni, és ez a legrosszabb dolog. Jó teljesítményt nyújtunk sok mérkőzésen, és most meg kell próbálnunk minél több találkozón győzni. Vasárnap szeretnénk elkezdeni. Csak a három pont számít” – mondta Toni, aki az előző idényben társgólkirály volt.

A Verona 13 pontos távolságban van a tabellán a legrosszabb bennmaradó-helyen tanyázó Sampdoriához képest.

Olvasói sztorik