Nemzetközi foci

Eldőlt: John Terry távozik a Chelsea-től

A klub legendás játékosa a szezon végén elhagyja a londoniakat.

John Terry a szezon végén, 18 év után elhagyja a Chelsea-t – írja a Sky Sports, a BBC, a Mirror, a Telegraph és a Guardian is.

Egy ideje már lógott a levegőben a Kékek csapatkapitányának távozása, amely vasárnap vált biztossá, a klub ugyanis úgy döntött, hogy nem kínál neki szerződéshosszabbítási lehetőséget az idény végén.

A 35 éves Terry úgy véli, még mindig képes magas szinten játszani, és most igyekszik meghosszabbítani a pályafutását Anglián kívül.

„Nem lesz mesébe illő befejezés, nem innen vonulok vissza” – idézte a brit sajtó Terryt, aki hozzátette, szüksége volt néhány napra ahhoz, hogy feldolgozza a hírt.

A középhátvéd 14 évesen került a londoni klubhoz, a felnőtt együttesben 1998-ban mutatkozott be, 2004-ben csapatkapitány lett.

Négy Premier League-címet nyert, öt FA Kupát, három Ligakupát, illetve Bajnokok Ligáját és Európa Ligát is. Terry a legsikeresebb csapatkapitány a Chelsea történetében.

A hírt maga Terry erősítette meg vasárnap.

A squawka.com szerint a Chelsea-nél tudatosan kötnek csupán egyéves szerződést azokkal afutballistákkal, akik már elmúltak 30 évesek, tehát nem csoda, hogy Terry megállapodása lejár.

Azonban a közelmúltbeli formáját, és különösen Kurt Zouma állapotát tekintve minimum feltételezhető volt, hogy marasztalják, különös tekintettel arra, hogy Branislav Ivanovic és Gary Cahill is új szerződést kap.

Azonban most kiderült, hogy ingyen távozhat, méghozzá valószínűleg Amerikába, hiszen már korábban kifejtette, hogy – Drogba és Lampard példáját követve – az MLS-ben fogja befejezni a játékot.

A szerző szerint Terry távozása nagyobb veszteség, mint Petr Cech, Frank Lampard vagy Didier Drogba elvesztése az elmúlt években.

Nála több gólt (40) egyetlen védő sem szerzett a Premier League történetében. Illetve Gary Pallister mellett ő a másik játékos, aki minden percet a pályán töltött egy olyan szezonban, amit csapata bajnoki címmel zárt (2014/15).

Olvasói sztorik