Nemzetközi foci

Kazah ellenfelét győzte le a Paks

Egy büntető döntött a fölényben játszó Csertői-csapat javára.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Paksi FC – FC Aktobe (kazah) 1-0 (0-0)
Belek, Törökország
Paks: Székely – Bagó, Rodenbücher, Asztalos, Báló – Nagy R., Kesztyűs – Kővári, Szakály, Balázs Zs. – Bajner. A 63. perctől: Székely – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kecskés, Szekszárdi – Koltai, Bertus, Bartha – Hahn. Edző: Csertői Aurél
Gólszerző: Bertus (tizenegyesből 77.)

Kazah ellenféllel mérkőzött péntek délután a Törökországban edzőtáborozó Paksi FC.

Az Aktobe elleni találkozó első félideje kiegyenlített küzdelmet hozott, nem született gól. A második félidő elején Balázs Zs. fejesét hárította bravúrral a kapus. Az 59. percben Bajner lövését tolta szögletre a hálóőr, nem sokkal később pedig Asztalos fejelt fölé közelről. Óriási fölényben játszott a Paks a második játékrész elején.

A paksi fölény helyzetekben is megmutatkozott, a 70. percben Hahn hatalmas ziccerben mellé lőtt. A 75. percben Koltait talpalták le a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest Bertus higgadta értékesítette (1-0). Három perccel később Bartha 25 méteres szabadrúgása centikkel ment mellé.

Alig-alig tudta átlépni a félpályát az ellenfél, a 80. minutumban Hahn hozta helyzetbe magát, kisodródott helyzetből lőtt, de a kapusnak nem okozott gondot a próbálkozás. Öt perccel később Koltai tüzelt egy labdaszerzés után, fél méterrel azonban célt tévesztett.

Olvasói sztorik