Nemzetközi foci

Nemanja Vidic visszavonult

A Manchester Unitedben érte el legnagyobb sikereit.

Bejelentette visszavonulását a Manchester United, az Internazionale és a szerb válogatott korábbi labdarúgója, Nemanja Vidic.

A 34 éves védő az angol klub honlapján hozta nyilvánosságra a döntését.

– Eljött az ideje, hogy szögre akasszam a cipőmet. Az elmúlt években elszenvedett sérüléseim megviseltek. Szeretnék köszönetet mondani minden játékosnak, akivel együtt futballozhattam, minden edzőnek és stábtagnak. Köszönöm továbbá a szurkolóknak, hogy támogattak az évek során – írta Vidic.

A szülővárosa, Uzice csapatából induló hátvéd megfordult a Crvena zvezda, a Spartak Subotica, s az orosz Szpartak Moszkva együttesében, majd 2006 és 2014 között a Manchester Unitedet erősítette, amelynek éveken keresztül csapatkapitánya is volt. Az angol klubbal öt bajnoki címet szerzett, 2008-ban Bajnokok Ligája-győztes lett és a klubvilágbajnokságot is megnyerte.

A 2008–2009-es és a 2010–2011-es évad végén a Premier League legjobb játékosának választották, és a labdarúgókat képviselő érdekvédelmi szervezet (FIFPro) által megválasztott álomcsapatba is bekerült.

Profi karrierje utolsó klubja az Internazionale volt, amellyel a múlt héten bontott szerződést. Az elmúlt szezonban 28 találkozón kapott lehetőséget, ám a jelenlegi idényben hátsérülése miatt nem lépett pályára. Augusztusban sérvvel műtötték.

A jugoszláv, a szerb-montenegrói és a szerb válogatottban összesen 56 mérkőzésen lépett pályára.