Nemzetközi foci

Hétgólos edzőmeccsen kapott ki a Haladás

Az osztrák Linz ellen nyolc perc után 2-0-ra vezettek a szombathelyiek.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – LASK Linz (német) 3-4 (2-2)
Belek, Törökország
Haladás: Gyurján – Angyal (Schimmer, a szünetben), Jagodics, S. Wils, Bosnjak (Jánvári, a szünetben) – T. Wils (Medgyes, a szünetben), Iszlai (Nagy P., a szünetben), Németh M. (Szőke, a szünetben) – Gaál (Garda, a szünetben), Williams (Popin, a szünetben), Halmosi (Ugrai, a szünetben). Edző: Mészöly Géza
Haladás gólszerzői: Williams (3.), Gaál (8.), Ugrai (50.)

Az osztrák másodosztályú LASK Linz ellen játszott edzőmeccset a Törökországban készülő Haladás.

Nem kellett sokat várni az első gólra: a harmadik percben Iszlai labdaszerzése után Németh Márió gyönyörű átlépős csellel lerázta védőjét, bal oldali beadása után Williamsről a kapus fölött a hálóban landolt a labda (1-0). Nagyon bekezdett a Hali, a szombathelyiek ismét a bal oldalon verték meg az osztrákokat, Bosnjak lapos beadására Gaál érkezett jó ütemben, és passzolt a kapuba – 2-0 a nyolcadik percben.

Az első negyedóra végén jutott el a Linz először a Haladás kapuja elé, a jobb szélről érkező visszagurítás után a rövid felsőt célozta meg az osztrákok játékosa, de Gyurján kitornázta a labdát. Éledezett a Hali ellenfele, két perccel később ismét Gyurjánnak kellett vetődve védenie. A 20. percben Williamset buktatták 35 méterre a kaputól kissé bal oldalon. Németh Márió élesen belőtt szabadrúgásába senki nem ért bele, így majdnem a hosszú alsóban kötött ki, a hálóőr azonban kitolta a sarokból a játékszert.

A 23. percben szépített a Linz: egy 22 méteres osztrák szabadrúgás a bal kapufa mellé zúdult, Gyurján tehetetlennek bizonyult (2-1). Ezt követően eseménytelen percek következtek, rengeteg durva szabálytalanság miatt folyamatos játék nem tudott kialakulni. A Halinak láthatóan nem feküdt az osztrákok már-már túlzott keménysége. A 37. percben Bosnjak helyén lépett ki a Linz szélsője, az üres területen befele vezette a labdát, majd közelről a rövidbe passzolt (2-2). Az első játékrész utolsó percében Halmosi szerzett labdát a hátul passzolgató védők gyűrűjében, majd óriási ziccerben a kapust találta el.

Ahogy az első, úgy a második játékrész is góllal indult, de ezúttal nem a Haladás szerezte. A 47. percben az egyik osztrák játékos egy beadást követően közelről talált a hálóba (2-3). Az 50. percben Ugrai cselezett két védőt, majd a kapus mellett okosan a kapuba passzolt (3-3). Öt minutummal később visszavette a vezetést a Linz, Gyurján kapuját ismét szabadrúgásból vették be (3-4). A második félidő első felében a szinte sort cserélő Haladás nem igazán tudott kibontakozni, keveset volt a labda a szombathelyieknél, inkább az osztrák csapat támadott többet.

Hosszú idő után lőtt kapura a Hali, a fiatal Szőke 20 méterről tüzelt mellé. A folytatásban is mezőnyben küzdöttek a csapatok, a két kapusnak nem akadt munkája. Egészen a lefújásig így zajlott a találkozó utolsó része, az eredmény már nem változott.

Olvasói sztorik