Nemzetközi foci

„Az MLSZ-nek dolgoznia kellene azon, hogy Huszti válogatott legyen”

Kleinheisler, Huszti, Szalai, Bogdán, Megyeri, Németh. Hrutka Jánossal vettük végig, hogy jó helyen vannak-e azok, akiknek kulcsszerepe lehet a magyar válogatottban az Európa-bajnokságon.

Megyeri Balázs és Bogdán Ádám is megérdemelné, hogy az Eb-n védhessen, Huszti Szabolcsnak a válogatottban a helye, Kleinheisler László tartalékként is jó helyen van Brémában – mondja egyebek mellett Hrutka János.

A Rangadó.hu arról érdeklődött a válogatott hátvédből lett játékosügynöknél, mit gondol a napokban a hazai szurkolókat leginkább foglalkoztató átigazolásokról, illetve átigazolási pletykákról.

Hrutka nem nagyon szokta kiszínezni a mondandóját, őszintén elmondja, ha valaki szerinte nem jó helyen van, most is akad, akinek nem tanácsolja a váltást, de összességében szerinte jól jöhetnek ki a válogatott játékosai a téli eseményekből. Lássuk, kiről mi a véleménye!

Megyeri Balázs

A Getafe kapusával érthetően elfogult Hrutka, hisz a Görögországból a nyáron Spanyolországba szerződött játékost az ő cége képviseli. Megyeri egyelőre ritkán jut szóhoz a csapatban, de Hrutka szerint nincs rossz helyen:
– Jól érzi magát és elégedettek vele, a kapusedzőnél ő az első számú kapus, de nyilvánvaló, hogy az eddig kapott két kupameccsnél többre lenne szüksége ahhoz, hogy biztosan ott lehessen, netán védhessen is az Európa-bajnokságon. Talán a helyzetét javíthatja tavasszal, hogy a Getafe pénzhez is juthat, amennyiben Megyeri pályára lép a nyári kontinenstornán – ráadásul a presztízs miatt sem mindegy, hiszen ő a klub egyetlen játékosa, aki ott lehet Franciaországban. Viszont, ha nem játszik a bajnokságban, csökkennek az esélyei a válogatottnál is. Épp ezért kettős a helyzete, hiába érzi jól magát, egy több játéklehetőséget kínáló szerződésen elgondolkodnánk, de nem biztos, hogy a Getafe elengedné őt. Egyelőre nincs konkrét ajánlat, érdeklődők vannak.

Bogdán Ádám

A másik kapussal kapcsolatban is leszögezte Hrutka János, hogy mindenképpen ott a helye a válogatottban, ám tény és való, hogy nincs könnyű helyzetben.
– Őszintén sajnálom Ádámot, hiszen élete nagy álmától, hogy a magyar nemzeti csapat kapuját védje egy világversenyen, lehet, hogy messze került a Liverpoolban elkövetett bakik miatt. Mindenesetre az nagy elismerés, ha a világ egyik legjobb edzője azt mondja neki, hogy ragaszkodik hozzá (Jürgen Klopp nem engedi el Bogdánt másik csapathoz, ezt a magyar kapus nyilatkozta – a szerk.), de rá is igaz, ami Megyerire, játék nélkül nehéz lesz bekerülni a válogatott kapujába. Bármilyen megoldás jó lenne, ami játéklehetőséget biztosít neki.
A magyar válogatott kapushelyzetével kapcsolatban rákérdeztünk Hrutkánál arra is, Király Gábor – az egyetlen, rendszeresen védő tagja a keretnek – mennyire jelent szerinte biztos megoldást az Eb-n. Hrutka úgy fogalmazott: kétségtelenül a legrutinosabb, legmegbízhatóbb kapusról beszélünk, de Bogdánra és Megyerire azért lenne szükség, mert az Eb-n nagyon rövid idő alatt lesz komoly megterhelés alatt a szombathelyi kapus, és még nem tudhatjuk, ez hogyan sül el.

Kleinheisler László

A Werder Bremen új igazolása, a téli szezon magyar „sztárja” a tehetsége alapján méltán kapott esélyt, véli Hrutka János.
– Az sem volt nyilván elhanyagolható szempont a németeknél, hogy egy német edző keze alatt táltosodott meg. Fiatal játékos, még fejlődhet, nem biztos, hogy jelenleg a Werder Bremen kezdőcsapatának a szintjén van, de ha néha be tud szállni és hasznosan dolgozik a mezőnyben, már abból sokat profitálhat ő és a válogatott is.

Huszti Szabolcs

– Vele is elfogult vagyok, hiszen még játszottunk is együtt a Fradiban, sokat segítettem neki, gyakran maradtunk kinn együtt a pályán gyakorolni – említi Hrutka. A válogatottságot évekkel ezelőtt lemondó és ehhez a Kínából ismét Európába, a Bundesligába szerződése után is ragaszkodó középpályás a menedzser szerint ma is tudna segíteni a magyar válogatotton.
– Ha én olyan helyzetben lennék a szövetségben vagy a nemzeti csapat menedzsmentjében, abszolút „hajtanám”, hogy Szabolcs megváltoztassa a véleményét, de mást mondok: ha én ott lettem volna, akkor ez a helyzet soha nem is állt volna elő. A mai napig az egyik legjobb magyar labdarúgónak tartom, aki sokat tudna segíteni a válogatottnak. Ami a klubváltását illeti: nem lepett meg, hisz ismertem a történet hátterét. De ha nem ismertem volna, akkor is igazat adnék neki, jól tette, hogy visszajött Európába. Nyilván tud segíteni a Frankfurtnak, máskülönben nem igazolták volna le.

Szalai Ádám

A Bundesligán belül csapatot váltó center kapcsán Hrutka bizakodó: – Nagyon ráférne egy jó szezon, mert ez az a poszt, ahol talán a válogatottnak is leginkább szüksége lenne erősödésre. Sokkal több lehetőséget kaphat Hannoverben, mint a Hoffenheimben. Kicsit féltettem a váltástól, mert erősebb csapatba került és biztos, hogy keményen meg kell harcolnia a helyéért, de ha összeszedi magát, képes lehet ismét a régebben látott szinten futballozni, és megnövekedett önbizalommal pályára lépni az Európa-bajnokságon is.

Németh Krisztián

Utoljára a Kansas City csatárával kapcsolatban kérdeztük a menedzsert, mert felröppentek a hírek „Némó” konkrét európai ajánlatairól. Hrutka szerint ez a váltás viszont nem feltétlenül jó ötlet.
– Ő most nagyon a helyén van, az MLS-ben megtalálta az önbizalmát és azt a csapatot, amelyikben a játék, a góllövés is jól megy neki. Ha ezt feladja, sokat kockáztat. Fél évvel az Eb előtt visszajönni Európába, esetleg egy olyan csapathoz, ahol ugyan jobban szem előtt van, viszont ismét kezdhet küzdeni a helyéért, nem biztos, hogy a legjobb ötlet lenne – tette hozzá Hrutka János.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik