Nemzetközi foci

Jó iramú meccsen román ellenfél győzte le a Békéscsabát – Galéria

A Botosani 2-1-re nyert.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Békéscsaba 1912 Előre – FC Botosani (román) 1-2 (0-1)
Belek, Törökország
Békéscsaba: Polekszics – Bényei, Pilmajer, Vaskó, Fabio – Hudák (Szalai, a szünetben), Spitzmüller (Borbély, 54.), Takács, Laczkó – Calvente, Eccleston (Paukner, 54.). Edző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Laczkó (50.), illetve Casado (44.), Matulevicius (48.)

A Békéscsaba a román élvonalban kilencedik helyen álló Botosani ellen folytatta felkészülését a törökországi edzőtáborban.

Próbálta magához ragadni a kezdeményezést a Békéscsaba, az ötödik percben Calcente cselezgetett, majd lőtt 20 méterről, de a román kapus könnyedén hárított. A 15. percben Calvente-Ecclestone összjáték után az exliverpooli csatár lőtt mellé 15 méterről. Az első negyedórában a románok nem értek fel Polekszics kapuja elé.

A következő percek viszont Polekszicsről szóltak: a viharsarkiak kapusa két román ziccert is bravúrral védett. Az Előre védekezésébe több hiba csúszott ebben az időszakban. A 20. minutumban Vaskót kötényezte be Martinus, a hosszúba tartó tekerést ismét Polekszicsnek kellett védenie. A 23. percben Hadnagy lőtt mellé egy szöglet után. Ritkán látható jelenet a 25. percben: a Botosani lecserélte fél kezdőcsapatát. Hosszú idő után jutott el a Békéscsaba a románok kapuja elé, Laczkó baloldali beadását Takács fejelte fölé. A 37. percben a remekül futballozó Calvente tört be bal oldalról a 16-oson belülre, visszagurítása után Laczkó közeli lövését blokkolta egy román védő. A játékrész második felében kezdett éledezni a Békéscsaba.

Ennek ellenére a románok szereztek vezetést: a csatár lesgyanús körülmények között lépett ki a védők között, ezúttal már Polekszics is tehetetlen volt (0-1) – Casado volt eredményes.

Rögtön a második félidő elején növelhette volna előnyét a Botosani, a csabai védelem jobb oldalán betörő szélső azonban nagy helyzetben fölé lőtt. Két perccel később már nem úszta meg az Előre, egy szép összjáték után Matulevicius lőtt a hálóba (0-2). Az 50.ben szépített a Békéscsaba: Takács szabadrúgását Laczkó fejelte nyolc méterről a bal alsóba.

A gyors gólváltást követően leginkább mezőnyben folydogált a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 71. percben egy oldalszabadrúgás után üresen fejelhetett egy román játékos, Polekszics lábbal védte a közeli próbálkozást. Az utolsó percekben több ígéretes támadást is vezettek a csabaiak, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott.

A jó iramú találkozón a Botosani több helyzetet dolgozott ki, és összességében megérdemelten nyert.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik