Nemzetközi foci

A pénz nem számít: Neymart és Ronaldót akarja a PSG

Régóta biztosak lehetünk benne, a PSG-nél nem nyugszanak addig, amíg BL-t nem nyer az együttes. A hírek szerint a nyáron 300 millió eurót költenének, a célpont Neymar és CR.

Gyakorlatilag valamennyi francia lap átvette a L’Equipe cikkét, mely szerint transzferrekordok egész sorának megdöntésére készül a Paris Saint-Germain. Nasszer al-Kelaifi klubtulajdonos 520 millió eurós tervezett költségvetése rekordnak számít, egyben lehetővé teszi további sztárok igazolását. A párizsiak azért nem igazolnak már a télen is, mert egyrészt Ligue 1-et így is magabiztosan vezetik, másrészt nyárig köti őket az UEFA gazdasági szabályozása, a pénzügyi fair play.

A lap úgy értesült, az 520 millióból 300-at már nyáron elkölthet a párizsi klub. Ennyi pénzből nagyjából bárkit megvehetne a PSG, és a célok nem is szerények: sajtóhírek szerint Neymar és Cristiano Ronaldo a két fő célpont, de Zlatan Ibrahimovic pótlásáról is gondoskodna a csapat, méghozzá a Bayern München lengyel csatárával, Robert Lewandowskival. A párizsiak eközben továbbra sem tettek le a francia Paul Pogba igazolásáról.

Apró szépséghiba (vagy csak versenyhelyzet?), hogy Neymart és Lewandowskit a Real Madrid is nagyon szeretné, és az igazolásukhoz nyilván lesz egy-két szava a Barcelona, illetve a Bayern München vezérkarának is. Ami pedig CR-t illeti, tudunk néhány angol klubot, amely mélyen a széfbe nyúlna, hogy a soraiban tudja a portugált. Úgy fest, izgalmas nyár elé nézünk…

Olvasói sztorik