Nemzetközi foci

A Steaua legyőzte az Újpestet

A második félidőben a románok fölé nőttek a lilák, de egy kontra mindent eldöntött.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
FC Steaua Bucuresti (román) – Újpest FC 2-0 (1-0)
Belek, Törökország
Steaua: Nita – Rapa, Hamroun (Stefanescu, 77.), Papp, Stanciu, Sulley, Tosca (Carp, 57.), Bawab (Tudorie, 77.), Pintilii (Ontel, 77.), Varela (Momcsilovics, a szünetben), Popa. Edző: Laurentiu Reghecampf
Újpest: Banai (Balajcza, 65.) – Nagy T. (Heris, 65.), Kálnoki Kis (Kecskés, 65.), Litauszki (Bonney, 82.), Mohl – Bardhi (Filkor, 84.), Balázs B. (Perovics, 65.), Szankovics (Windecker, 65.) – Andrics (Csima, 73.), Kabát P. (Angenov, 65.), Hazard (Gere, 84.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Bawab (32.), Popa (86.)

A bukaresti Steaua ellen játszott felkészülési mérkőzést kedd délután a Törökországban edzőtáborozó Újpest. A románok kezdőjében is egy világsztár testvére, a ghánai Sulley Muntari öccse, Sulley Muniru kapott szerepet – az Újpestnél Kylian Hazard volt kezdő.

A meccs elején próbálta magához ragadni a kezdeményezést a Bukarest: a 12. percben Hamroun került helyzetbe, de Banaival szemben 15 méterről célt tévesztett. A 19. percben Kabát egy labdaszerzés után passzolt Balázs Benjáminhoz, aki egy tolás után 25 méterről centikkel a bal kapufa mellé bombázott. Nem sokkal később Balázs lövésénél már a kapusnak is be kellett avatkoznia – ezekben a percekben az Újpest uralta a játékot.

Lassan ismét a román csapat vette kezébe az irányítást, védekezésre kényszerült az Újpest – a 32. percben egy hazaadást Banai szórakozott el, Bawabnak csak az üresen tátongó kapuba kellett ívelnie (1-0). Öt perccel később egy gyönyörű kontra végén Stanciu „szétforgácsolta” a felső lécet. Pillanatokra volt csak a labda az Újpestnél, előbb Litauszki mentett hatalmasat, majd Banainak kellett védenie. Az első játékrész utolsó momentumaként Popa lőtt mellé nagy helyzetben.

Az 55. percben egy szöglet utáni kipattanó Kabátot találta meg, a rutinos csatár azonban csúnyán mellé lőtt 14 méterről. Jó szellemben kezdte az Újpest a második félidőt, Hazard 20 méteres lövését a román kapusnak kellett védenie. A 62. percben Mohl indult meg a balszélen, a becsúszó láb pont Hazardot találta meg, akinek közeli ziccerét egy védő blokkolta. Előbb Windecker, majd Angelov került helyzetbe, de egyikük sem tudott túljárni a kapus eszén.

Közel állt a gólszerzéshez az Újpest, míg a románoknak a második félidő második felében momentuma sem volt. Az első félidőben a románok akarata érvényesült, de a másodikban egyértelműen jobb volt az Újpest. Ennek ellenére egy kontra végén Popa lőtte ki a hosszút 15 méterről a 86. percben (2-0).

A hosszabbításban Csima passzolt közelről a román kapus kezébe. Nagy helyzet maradt ki. Nem tudott szépíteni az Újpest: a vége 2-0.

Olvasói sztorik