Nemzetközi foci

Buffon elmondta, mikor vonul vissza

A Juventus-legenda még egy vébét megjárna.

Gianluigi Buffon, a Juventus és az olasz válogatott legendás kapusa a 2018-as világbajnokság után szeretne visszavonulni.

A 38. életévét csütörtökön betöltő hálóőr kedden jelentette be a karrierjének lezárásával kapcsolatos terveit.

– Amennyiben sikerül addig a mostani szinten tartani a formámat, akkor a 2018-as vb-n is ott leszek – mondta a 154-szeres, ezzel olasz rekorder futballista, akinek a hatodik vb-je lenne az oroszországi torna.

A 2006-ban vb-címet, 2012-ben Európa-bajnoki ezüstérmet nyert kapus helye a válogatottban és klubjában, a Juventusban is megkérdőjelezhetetlen. Torinói megbecsültségét pedig jól érzékeltetik Giuseppe Marottának, a Juve ügyvezetőjének szavai:

– Buffon jövője a saját kezében van, addig maradhat Juventusnál, ameddig csak akar.

Az olasz élvonalban 1995-ben, 17 évesen debütált kapus kedden a legutóbbi Aranylabda-szavazásról is ejtett néhány szót, ugyanis nagy meglepetést keltve még az 59-es bő listára sem fért fel, annak ellenére, hogy a Juventusszal tavaly bajnokságot és kupát nyert, a Bajnokok Ligájában pedig döntőt játszott.

– Úgy érzem, helyem lett volna a névsorban, persze tisztában vagyok vele, hogy a győzelemre egy pillanatig sem volt esélyem – nyilatkozta a kapus, aki 2006-ban második volt a szavazáson honfitársa, Fabio Cannavaro mögött.

Olvasói sztorik