Nemzetközi foci

Ócska magyarázkodást váltott ki a botlás Zidane-ból

Hatalmas meglepetésre a Real Madrid nem bírt a gyengécske Betisszel vasárnap este. A királyiak francia edzője furcsa dolgokat mondott az első pontvesztése (1-1) után.

Kapcsolódó cikkek

A Depor és a Gijón elleni gála után immár Zinedine Zidane is tudja, hogy nem mindig alakulnak flottul a meccsek a Real Madrid számára. Az utóbbi hetek, hónapok leggyengébb teljesítményét nyújtották a fővárosiak, talán egyedül Luka Modric játéka érte el a kívánt szintet. James csak kínlódott, Ronaldo is szenvedett, míg a középpályán Isco és Kroos szürkén futballozott.

A Betis a hetedik percben megszerezte a vezetést, melyet Benzema egalizált a 71-ben, s bár a második félidőben valamelyest felpörgött a vendégcsapat, kihagyta a helyzeteit (másként: Adan kapus fantasztikusan védett), így be kellett érnie a döntetlennel, amely után négy pont az Atléticóval és a Barcelonával szembeni hátrány, úgy, hogy a katalánok egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A történtek után akár kritikus is lehetett volna a francia szakember – ehhez képest…

– Nem tudok rosszat mondani a játékosaimra, sőt, kifejezetten büszke vagyok rájuk – magyarázta Zidane. – Ezúttal még jobbnak láttam a csapatomat. Nagyon nagy pozitívum, hogy sokkal jobban bírtuk a meccs végét, valamint a teljes második félidőt. Ez csak a harmadik hetünk együtt, továbbra is keményen dolgozunk, és bár a végeredmény most negatív számunkra, nagyon büszke vagyok a mai este miatt.

A tar mester úgy véli, a rossz kezdés pecsételte meg a sorsukat, később már nem tudtak kellően felpörögni. Ennek ellenére Zidane-nak tetszett a Madrid – alighanem még a Real-fanatikusok közt is kevesen vannak, akik egyetértenek vele…

A korábbi trénerrel, Benítezzel egyébiránt az első három meccsen ugyanígy hét pontot szerzett a Real, mint Zidane-nal, csak akkor 11-0 volt gólkülönbsége, most 11-2.

Olvasói sztorik