Nemzetközi foci

Dárdait futballplágiummal vádolják

Az Augsburg edzője szerint lemásolta csapata játékstílusát a Hertha BSC magyar trénere.

Kapcsolódó cikkek

Dárdai Pál vezetőedző együttese, a Hertha BSC hazai pályán gól nélküli mérkőzést játszott az FC Augsburg ellen a német élvonal 18. (idei első) fordulójának szombati játéknapján.

A sport1.de cikkének tanúsága szerint a vendégek edzője, Markus Weinzierl egy korábbi nyilatkozatához hasonlóan ismét kijelentette, hogy magyar kollégája az Augsburg stílusát másolja, a berlini edző viszont hallani sem akar erről.

Dárdai némileg ingerültnek tűnt, mert a meccs után ismét szóba hozták, hogy a német fővárosban újra Bajnokok Ligája-őrület van, vagyis a szurkolók a téli harmadik helyezés miatt már az európai elitmezőnyben látják kedvenceiket.

A szombati 0-0-s eredménnyel a Hertha megtartotta harmadik helyét, de játéka nem volt olyan jó, mint a karácsony előtti időszakban. Honfitársunk is elismerte, hogy hiányzott némi élénkség és agresszivitás a játékosaiból, de magára vállalta a felelősséget, és – mint mondta – változtatni fognak egy-két dolgon az edzésmunkában.

– Amikor valaki azt mondja, hogy hasonló a játékfilozófiánk, csak meg kell vizsgálnia a meccset – kommentálta kollégája vádaskodását a magyar tréner, majd rámutatott a labdabirtoklásra, ami 65-35% volt a berliniek javára. Ennek ellenére Markus Weinzierl kötötte az ebet a karóhoz, és megismételte állításait, melyek szerint a tavalyi Hertha nagyon rossz volt, az idei viszont az előző szezonbeli Augsburgra emlékeztet.

A Bildszerint patthelyzet jellemezte a fővárosiak játékát szombaton. Dárdai úgy reagált, hogy némileg vissza kell venniük az edzésmunkából a jövő héten. A napilap azt írja: hiába a labdabirtoklási fölény és a jelentős futómennyiség, nem volt számottevő helyzetük a hazaiaknak.

És hogy Dárdai is halad a korral, mi sem bizonyítja jobban, minthogy létrehoztaTwitter-csatornáját, amely ide kattintva megtekinthető!

A Hertha honlapja emlékeztet rá, hogy többek között Diego Simeone és Carlo Ancelotti is használja ezt a kommunikációs platformot, és immár a magyar tréner is képes 140 karakteres üzenetek küldeni a nyilvánosságnak.

„Szeretnénk felhasználni a modern médiát a kapcsolattartásra azokkal az emberekkel, akik érdeklődnek a Hertha BSC iránt és szurkolnak nekünk” – mondta az edző, aki a klub sajtóosztályának segítségével üzemelteti az oldalt.

Michael Preetz klubmenedzser 2013 augusztusa óta van jelen az interneten, ahol rendszeresen kifejti véleményét. „Számunkra ez a kommunikáció nagyszerű és gyors módja” – magyarázta.

Olvasói sztorik