Nemzetközi foci

Serie A: a menetelő Juventus a gyengélkedő Romát fogadja

Balogh Norbert csapata, a Palermo az Udinesével játszik.

A címvédő Juventus és a legutóbb ezüstérmes AS Roma mérkőzése emelkedik ki az olasz bajnokság 21. fordulójának összecsapásai közül, még úgy is, hogy a két csapat formája között óriási a különbség. Balogh Norbert csapata, a Palermo az Udinesével játszik.

A Juve sorozatban tíz győzelemnél jár, és hiába kezdte rendkívül gyengén a szezont, már a második, mindössze két ponttal lemaradva a Napolitól. Ezzel szemben a Roma jól indította az idényt, a többi között mostani riválisát is legyőzte, ám már hosszú ideje csak szenved, legutóbbi nyolc Serie A-meccséből csak egyet tudott megnyerni. A múlt héten menesztették Rudi Garcia vezetőedzőt, akit a visszatérő Luciano Spalletti váltott.

A találkozó esélyese így egyértelműen a házigazda torinói együttes, ugyanakkor a rómaiak bravúrra készülnek.

„Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk egy magabiztos riválissal szemben, mely nagyszerű menetelés közepén van éppen. A Juventus nem véletlenül nyerte meg a legutóbbi négy bajnokságot, ám mindent megteszünk, hogy vasárnap mi győzzünk” – mondta a rangadóról Spalletti, akinek bemutatkozása nem sikerült jól, miután a csapat egy hete döntetlent játszott a sereghajtó Veronával.

A listavezető Napoli szintén remek formában van, a már 20 gólos Gonzalo Higuaín vezetésével sorozatban négy sikernél jár, és papíron a 14. Sampdoria legyőzése sem jelenthet problémát az együttesnek. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy a hétközi kupakudarc, s az azt lezáró botrány mennyire zavarta meg a játékosokat: a nápolyiak szerdán hazai pályán kaptak ki 2-0-ra az Internazionalétól, a meccs hosszabbítása alatt pedig a két vezetőedző csúnyán összeszólalkozott, a Napolit irányító Maurizió Sarri pedig homofób kijelentésekre ragadtatta magát.

A bajnokságban harmadik Inter a 18. Carpit fogadja, míg a negyedik Fiorentina a 11. Torinót.

Az olasz élvonal egyetlen magyar játékosa, Balogh Norbert egy hete, néhány nappal Palermóba szerződése után csereként már pályára is lépett a 17. helyen álló szicíliai együttesben, most vasárnap pedig hazai pályán is bemutatkozhat. A volt debreceni csatár vélhetően jobb első meccsre számított, hiszen Genoában 4-0-ra kikapott az együttes, most viszont lesz lehetőség a javításra, a 13. Udinese ugyanis nem számít legyőzhetetlen riválisnak.

Serie A, 21. forduló:

Január 23. szombat:

18 óra: Frosinone – Atalanta

20.45: Empoli – AC Milan

Január 24. vasárnap

12.30: Fiorentina – Torino

15 óra: Internazionale – Carpi

15 óra: Lazio – Chievo

15 óra: Palermo – Udinese

15 óra: Sampdoria – Napoli

15 óra: Sassuolo – Bologna

15 óra: Verona – Genoa

20.45: Juventus – AS Roma

Az élmezőny állás:

1. Napoli 44 pont

2. Juventus 42

3. Internazionale 40

4. Fiorentina 38

5. AS Roma 35

6. AC Milan 32 (27-23)

7. Sassuolo 32 (25-21)

8. Empoli 31

Olvasói sztorik