Nemzetközi foci

Kínai élvonalbeli csapatot ütött ki a Puskás

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
China Fortune (kínai) – Puskás Akadémia FC 0-4 (0-2)
Coín, Spanyolország
Puskás: Pogacsics (Tóth B., a szünetben) – Pauljevics, Fiola (Tar, 71.), Kelic (Lipcsei, 59.), Forró (Dinjar, 71.) – Polonkai (Nagy Zs., 59.), Márkvárt – Mészáros D. (Mészáros K., a szünetben), Sallai (Péter, 71.), Pekár (Zsótér 59.) – Castillion (Lencse, a szünetben). Edző: Robert Jarni
Gólszerzők: Mészáros D. (29.), Pekár (tizenegyesből 42.), Lencse (tizenegyesből 85.), Mészáros K. (87.)

A Puskás Akadémia FC magabiztos játékkal megnyerte második téli felkészülési mérkőzését is. Robert Jarni fiai félidőnként két góllal voltak jobbak a kínai első osztályba frissen feljutó ellenfelüknél. A vezetőedző a lefújást követően többek játékát is kiemelte, de óva intett a korai örömujjongástól.

– Egy igazi bajnoki mérkőzés színvonalát és iramát kaptuk a mai találkozótól. Elég kemény meccs volt, az ellenfelet igazán fürge, gyors és mozgékony játékosok alkották. Kellett egy húsz perc mire elkaptuk a fonalat, de utána elég jól beindultunk, ami gólokban is megmutatkozott. Több játékosom is kifogástalan formában és hangulatban lépett pályára. Polonkai, Márkvárt, Forró, Sallai és Fiola is nagyon jól elkapta a ritmust, nagyon szép dolgokat láthattunk tőlük a pályán. Meg kell dicsérnem a hátsó alakzatunkat is, végig fegyelmezettek tudtunk maradni, nem bírtak bennünket átjátszani. A második félidőben már cserélgettünk, nem volt annyira magas a színvonal, mint a szünet előtt, de elég jónak tűnt ekkor is a játékunk, kompakt maradt a csapat. Nem fogunk most örömujjongásba kezdeni, kemény munka áll még előttünk, a bajnokságra kell koncentrálnunk – értékelt a találkozót követően a puskasakademia.hu-nak Robert Jarni vezetőedző.

Olvasói sztorik