Nemzetközi foci

Giuseppe Rossi kész elhagyni a Fiorentinát

Az amerikai születésű támadó a több játéklehetőség miatt távozik Firenzéből.

Giuseppe Rossi világossá tette, hogy a közeljövőben elhagyja a Fiorentinát, és olyan csapatot keres, ahol több játékidő jut neki. Az olasz média beszámolói szerint közel van megegyezéshez a spanyol bajnokságban sereghajtó Levante együttesével. A tapasztalt játékos csupán négy bajnoki meccsen volt kezdő ebben a szezonban, pedig felépült pályafutása negyedik térdműtétjét követően.

Csütörtökön hosszú üzenetet írt a Twitteren a firenzei klub rajongóinak.

„Én vagyok a legcsalódottabb, mert tartozom a Fiorentina szurkolóinak. Igyekeztem minden beleadni, miután a terápiát követően az utóbbi időben ismét edzhettem, mert szerettem volna továbbra is örömöt okozni nekik a pályán. De mindez nagyon nehéz, ha kevés esélyt kap az ember.”

„A futball az életem, és ha elveszik tőlem, nem lehetek boldog. Remélem, a szurkolók megértik, hogy újra mosolyogni szeretnék. A szívemben örökre Viola maradok, és soha nem fogom elfelejteni a libabőrös érzést, vasárnaponként.”

A Levante állítólag hatmillió euróért szerzi meg a 28 éves Rossi játékjogát a szezon végén.

„Ez egy viszlát, de nem egy búcsú. Nagyon csalódott vagyok. Majd meglátjuk, mi lesz a történet vége…” – mondta a játékos, aki elárulta, hogy később szívesen visszatérne Olaszországba.

A New Jerseyben született Rossi korábban játszott már a spanyol élvonalban, hiszen 2013-ban lett a Fiorentina játékosa, előtte viszont hat évig a Villarreal csapatát erősítette. Azt megelőzően a Manchester United, a Newcastle és a Parma együttesében is futballozott.

Spanyol időszakában sérült meg súlyosan: a Villarreal a Real Madrid ellen játszott 2011 októberében, amikor elszakadt az elülső keresztszalag a jobb térdében. Három műtétre volt szükség, mielőtt 2013 májusában Firenzébe igazolt, de aztán újabb négy hónapos kihagyás várt rá, emiatt kimaradt az olasz világbajnoki csapatból.

A negyedik operációra 2014 szeptemberében került sor, ezért az egész tavalyi szezon kimaradt számára – le is mondott a fizetéséről.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik