Nemzetközi foci

Erre az uruguayi tinédzserre fáj a Real Madrid foga

A Boca Juniors fiatal középpályásának átigazolásáról írnak Argentínában.

A Real Madrid igyekszik megerősíteni keretét a január utolsó napján életbe lépő, a 2017 nyaráig szóló FIFA-büntetésből fakadó átigazolási tilalom előtt. Az argentin sportsajtó beszámolói szerint a Boca Juniors tehetséges uruguayi tinédzsere, Rodrigo Bentancur lehet a következő, aki a spanyol fővárosba költözik.

A 18 éves középpályást Fernando Gagóhoz hasonlítják, aki 2006-ban, húsz éves korában csatlakozott a Realhoz. Az elegáns játékmesternek azonban húsznál is kevesebb első osztályú mérkőzés jutott madridi színekben. Betancur állítólag 10.5 millió euróért távozik Argentínából, ez a hatodik legmagasabb összeg, amit a Boca valaha kapott egy játékosért.

A rekordot éppen Gago tartja, akit húszmillióért adtak el, de hét európai év után, 2013-ban visszatért a Bocához. Ever Banega (Valencia 2008), Walter Samuel (AS Roma 2000), Carlos Tevez (Corinthians 2005) és Juan Roman Riquelme (Barcelona 2002) is a Boca Juniorstól távozott, és a klub 10 millió eurót, vagy annál is többet kapott értük.

Bentancur édesapja, Roberto nem erősítette meg az értesülést az argentin sportnapilap, az Ole érdeklődésére, és egyik klub sem adott ki hivatalos tájékoztatást a fiatal labdarúgóval kapcsolatban.

Olvasói sztorik