Nemzetközi foci

Szerb kapitány Montenegróban

Ljubisa Tumbakovic személyében szerb szövetségi kapitánya lett a montenegrói válogatottnak.

A montenegrói szövetség keddi közleménye szerint az elnökség egyhangúlag döntött Tumbakovic kinevezéséről. Az új szakvezető szerdán írja alá kétéves szerződését, a válogatott kispadján pedig március 24-én, a Görögország elleni barátságos mérkőzésen mutatkozik be. Csapata öt nappal később Fehéroroszországgal is megmérkőzik.

A 63 éves Tumbakovic hatszor nyert szerb bajnoki címet a belgrádi Partizan vezetőedzőjeként, a kínai élvonalban pedig kétszer lett aranyérmes a Santung Luneng együttesével. Legutóbb az ugyancsak kínai Vuhan Zall edzője volt, de korábban dolgozott Iránban, Szaúd-Arábiában és Görögországban is.

Elődje, Branko Brnovic a sikertelen Európa-bajnoki selejtezősorozat után távozott, mivel a montenegrói válogatott Ausztria, Oroszország és Svédország mögött csupán negyedik helyen végezett csoportjában.

A csapat rutinos kapusa, a 36-szoros válogatott Vukasin Polekszics korábban a Tatabánya, a Debrecen, a Kecskemét, illetve a Pécs együttesében védett, január elején pedig az OTP Bank Ligában sereghajtó Békéscsabához igazolt.

Olvasói sztorik