Nemzetközi foci

Leköcsögözte Mancinit a Napoli edzője

Éles szóváltás a Napoli és az Inter szakvezetője között.

Az Internazionale nagy csatában 2-0-ra győzött a bajnoki listavezető Napoli vendégeként az Olasz Kupa keddi negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé.

A hajrára emberhátrányba került nápolyiak a szezon során először veszítettek hazai pályán. Az Inter – melynek góljait Stevan Jovetic és Adem Ljajic szerezték – az elődöntőben a Juventus-Lazio párharc győztesével találkozik.

Roberto Mancini, az Internazionale vezetőedzője szerint Maurizio Sarri, a Napoli trénere minősíthetetlen hangnemben beszélt vele a két csapat keddi mérkőzésének hajrájában, a többi között homofób megjegyzést tett rá.

„Sarri rasszista, az ilyen embereknek semmi keresnivalójuk az olasz futballban! Megkérdeztem a negyedik játékvezetőt, hogy miért hosszabbítanak öt percet, erre Sarri elkezdett velem üvöltözni, köcsögnek és homokosnak nevezett” – mondta feldúltan Mancini a meccs után.

A játékvezető az összetűzés miatt mindkét szakembert elküldte a kispadtól, majd Mancini a csapata 2-0-s sikerével zárult mérkőzést követő sajtótájékoztatón meg sem jelent.

„Nem akarok a meccsről beszélni, mert ez az eset mindent törölt bennem. A találkozó után ott találtam az öltözőnkben, bocsánatot kért, de csak annyit mondtam neki, hogy szégyellje magát” – mondta Mancini, hozzátéve, hogy egy olyan ember, mint Sarri, Angliában az edzőpályára sem mehetne be.

A nápolyiak edzője elismerte, hogy hibázott, elmondása szerint nem tudott tisztán gondolkodni, miután a 88. percben emberhátrányba került együttese.

„Ideges voltam Mertens kiállítása miatt, de nincs semmi problémám Mancinivel. Bocsánatot kértem tőle, és bízom benne, hogy holnap elfogadja ezt. Nem igazán emlékszem, miket mondtam neki, talán megsértettem, de szerintem ezt az ügyet itt le kell zárni”– nyilatkozta a sajtótájékoztatón a Nápoli edzője.

A tréner határozottan kijelentette, hogy egyáltalán nem homofób, és ha szavaival esetleg megsértette a meleg közösséget, akkor elnézést kér ezért.

Olasz Kupa, negyeddöntő

SSC Napoli – Internazionale 0-2 (0-0)

Kedden játszották:

Spezia (II.) – Alessandria (III.) 1-2 (1-0)

Múlt szerdán játszották:

AC Milan – Carpi 2-1 (2-0)

Szerdán játsszák:

SS Lazio – Juventus 20.45

Olvasói sztorik