Nemzetközi foci

A szlovén bajnokkal játszott döntetlent a ZTE

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
NK Maribor (szlovén) – Zalaegerszegi TE FC 2-2 (2-1)
Moravske Toplice, 200 néző. Jv.: Tratnjek
ZTE: Szappanos (Kovács D.) – Bailo (Simonfalvi), Gyagya (Forgács), Nagy T., Szalkai (Sundas) – Patvaros (Hegedüs), Bedi (Króner), Szakály (Végh) – Babati (Ekker), Daru, Horváth R. Edző: Csank János.
Gólszerzők: Rahmanovic, Tavares , illetve Daru (2).

A januári kemény fagy ellenére remekül előkészített pálya fogadta a ZTE-t és a Maribort Moravske Toplicében. A Muraszombat melletti fürdőhelyen ugyanis fűtött pálya áll rendelkezésre, nem véletlen, hogy az NK Maribor gyakorlatilag visszatérő vendége a településnek a felkészülése során. Most is csaknem két hetet tölt el itt, így nem csoda, hogy sportigazgatójuk, a korábbi Porto-klasszis, Zlatko Zahovic is kíváncsi volt a találkozóra – számolt be a ZAOL.hu portál.

A ZTE FC keretéből az új szerzemény, Wittrédi Dávid hiányzott, akivel kapcsolatban annyit tudtak meg, hogy tanulmányi elfoglaltság miatt nem tudott részt venni a találkozón, Városi Viktor, Koller Krisztián, Szőllősi Ferenc, Bíró András pedig sérülés miatt maradt otthon.

A ZTE szempontjából nem indult jól a találkozó, hiszen a 2. percben egy kapufa után Tavares lövését Szappanos még bravúrral védte, de aztán Rahmanovic lövése Szalkai lábáról a hálóba jutott. Nagyjából kiegyenlített volt a játék, aztán a 18. percben a mariboriak brazilja, a szlovén liga legeredményesebb játékosa, Marcos Tavares vett át egy labdát, s annál jobb játékos ő, hogy 12 méterről ne vágja be (2-0). A szlovénokon látszott, hogy keretük más minőséget képvisel, hiszen nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező játékosaik vannak. A ZTE FC viszont jól tartotta meg sokszor a labdát, és jól is járatta. A félidő közepén viszont Bedi Bence maradt a földön, akinek a lába tapadt le és a térde roppant meg. Le kellett hozni, s az biztos, hogy csütörtökön alapos vizsgálaton esik át.

A ZTE nem mondott le a támadásokról, és a 35. percben Nagy T. középre emelt labdáját Daru vette át, majd lövése az egyik szlovén játékoson megpattanva hullott a léc alá (2-1).

A második félidőre bő keretének köszönhetően teljes sort cserélt Krunoslav Jurcevic, a szlovénok vezetőedzője, így egy friss csapattal találta magát szembe a ZTE FC. A csereként beállt Kovács kapus bravúrral hárított, majd még egyszer is. A ZTE FC felvette a ritmust, ráadásul Csank János vezetőedző a fiatalokat is szerepeltette. Pályára lépett a próbajátékon részt vevő Alexis Sundas is a zalaiaknál. A hajrában a 82. percben Horváth R. bal oldali elfutása után Daru a kapu torkából remek mozdulattal pörgetett a kapuba. Ezzel egyenlített (2-2) a ZTE FC, ami jó eredményt jelent a szlovén bajnok ellen.

A találkozó után a lap megtudta, hogy a szintén hiányzó Fodor Marcell tárgyalhat távozásáról, s akár Ajkára is mehet kölcsönbe, amit Csank János vezetőedző is megerősített.

– A gyors gól az elején bezavart és a füves felülethez is alkalmazkodnunk kellett, hiszen otthon csak műfüvön tudunk edzeni – hangzott Csank János értékelése a találkozó után. Kétgólos hátrány után is mertünk támadni, ez mindenképpen tetszett, de akadtak labdavesztéseink is, ami már kevésbé, de nem nézett ki rosszul a mérkőzés. Jó csapattal játszottunk, a 2-2-eseredmény jó és a fiatalok is játszottak.

Olvasói sztorik