Nemzetközi foci

Manchester City: Kompany a szezon végéig nem játszhat

Hatalmas veszteség a belga védő kiesése.

Az eddig ismert három-négy hét helyett hosszabb kihagyás vár Vincent Kompanyra, a Manchester City labdarúgócsapatának kapitányára, aki a jelenlegi előrejelzések szerint csak a szezon végén térhet vissza.

A 29 éves játékos különböző sérülései miatt a mostani idényben mindössze kilenc bajnoki meccsen léphetett pályára. Legutóbb december 26-án, a Sunderland ellen szerepelt, a második félidőben csereként állt be, de kilenc perc után kiújult a korábbi vádlisérülése, így le kellett jönnie.

Manuel Pellegrini vezetőedző most azt mondta: nem tudja, hogy a belga védő mikor térhet vissza.

– Vincent mindent elkövet azért, hogy feldolgozza, illetve megtudja az okát annak, miért ennyire sérülékeny. Talán az idény utolsó részében már számíthatunk rá – fogalmazott a chilei mester.

A City Kompanyval a soraiban mindössze egy gólt kapott a Premier League-ben, azon a 11 meccsen viszont, amelyen a játékos nem volt ott a védelemben, mindössze egyszer úszta meg kapott gól nélkül.

A Manchester City jelenleg harmadik az angol bajnokságban, a Bajnokok Ligája február-márciusi nyolcaddöntőjében pedig a Dinamo Kijev lesz az ellenfele.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik