Nemzetközi foci

Liverpool-Arsenal rangadóval folytatódik a Premier League

A listavezető Arsenal a nyolcadik Liverpool vendége lesz szerdán az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában, amelynek során ismét összecsap egymással Londonban a második Leicester és a negyedik Tottenham.

A múlt hétvégi FA Kupa-fordulóban a Liverpool csak 2-2-es döntetlent játszott a negyedosztályú Exeter City vendégeként, így újrajátszásra kényszerül – azon a meccsen a Vörösök magyar válogatott kapusa, Bogdán Ádám szögletből kapott potyagólt. A bajnokságban eddig is a belga Simone Mignolet védte a Pool kapuját, s Jürgen Klopp vezetőedző minden bizonnyal az Arsenal ellen is őt küldi majd kezdőként a pályára.

A német szakember kritizálta azt, hogy a karácsonyi és az újévi időszakban sűrű az angol együttesek programja, kollégája, az Arsenalt irányító Arsene Wenger azonban ellentétes véleményt fogalmazott meg.

– Ha egymás után sok tétmérkőzést játszunk, akkor kialakul egy ritmus, amelynek mentén könnyebb fenntartani a futballisták koncentrációját és motivációját – nyilatkozta a francia edző, akinek tanítványai az elmúlt nyolc meccsükből hetet megnyertek. – Próbálunk figyelni arra, hogy kinek van szüksége pihenőre, és igyekszünk is biztosítani ezt minden játékosnak – tette hozzá Wenger, s kitért arra, hogy a sűrű programban rendre változtatni próbál a csapat összetételén.

Az Arsenal szombaton hazai pályán 3-1-re legyőzte a Sunderlandet az FA Kupában, a Liverpoollal pedig legutóbb a Premier League harmadik fordulójában találkozott, augusztus végén 0-0-ra végeztek a felek Londonban.

Szintén szerdán este kerül sor a Tottenham Hotspur és a Leicester City összecsapására. A két együttes vasárnap 2-2-es döntetlent játszott egymással Londonban FA Kupa-meccsen, amelyet így újra fognak játszani, ugyanakkor a bajnoki meccs mindkettejük számára nagyon fontos. A második Leicester egy vereséggel leszakadhat az Arsenalról, míg ha a Tottenham veszít, akkor távolabb kerülhet a dobogós helyektől.

A harmadik Manchester City a 11. Evertont fogadja szerdán, amikor a címvédőként még mindig csak 14. Chelsea-hez a 12. West Bromwich látogat. Az élmezőnyre tapadni próbáló, ötödik Manchester United kedden este a 18. Newcastle otthonában igyekszik érvényesíteni a papírformát, s begyűjteni a három pontot.

Olvasói sztorik