Nemzetközi foci

Aubameyang két nap alatt megkerülte a fél földet

A gaboni csatár leszögezte, nem hagyja el a Dortmund csapatát.

Kapcsolódó cikkek

Mozgalmas napokat élt át Pierre-Emerick Auba­meyang, a német Borussia Dortmund csatára, akit a múlt héten első gaboniként Afrika legjobb labdarúgójának választottak. Az eddig főleg különleges frizuráiról, maszkos gólöröméről, sárga Lamborghinijéről ismert támadó remek esztendőn van túl, 18 találattal vezeti a német élvonal góllövőlistáját.

Az elmúlt időszakban szinte repülőgépeken élt. Néhány nap alatt klubjától a nigériai díjátadóra, majd Párizsba, onnan hazájába, végül a csapata dubaji edzőtáborába utazott, összesen 24 300 kilométert tett meg, két nap alatt több mint a fél földet megkerülte.

Csütörtökön Dortmundból a nigériai Abujába 4700 kilométer volt az út, ahol Afrika legjobbjának választották. Egy nappal később 6400 kilométert repült Párizsba a családjához, de még aznap Gabonba hívták, ahol a szövetség elnöke fogadta őt, ez újabb 7600 km. Mivel nem volt menetrend szerinti járat, így a Dortmund küldött érte különgépet, hogy Libreville-be utazzon, mert utána már a klub dubaji edzőtáborában volt jelenése.

Gabonban több tízezer szurkoló fogadta ujjongva az ország hősét. Aubameyangot a díjjal a kezében egy kabrióban megkocsikáztatták a főváros ut­cáin. Másnap 5600 kilométerrel zárult a focista túrája.

– Teljes szívből gratulálunk neki. Dortmundban mindenki büszke rá, hogy övé lett a díj Nem szerencsés egy ilyen rövid felkészülési időszak közepén elveszíteni napokra egy meghatározó játékost, de nem mondhattunk neki nemet – nyilatkozta a Dortmund vezetőedzője, Thomas Tuchel.

Aubameyang biztosította hűségéről klubját.

– Nem megyek Dortmundból sehová – közölte az Arsenal és a Liverpool által csábított ­csatár.

forrás: blikk.hu

Olvasói sztorik