Nemzetközi foci

Van Gaal magyarázkodott: „Védekezni könnyebb, mint támadni…”

Gúnyosan tapsoltak a Manchester United szurkolói.

Kapcsolódó cikkek

Szombaton beszámoltunk róla, hogy több élvonalbeli klubnak komoly kihívást okozott az angol FA Kupa harmadik fordulója. A Manchester United például házigazdaként csupán Wayne Rooney 93. percben szerzett tizenegyes-góljával tudta 1-0-ra legyőzni a harmadosztályú Sheffield Unitedet, amely – kiszámolták! – pontosan 48 helyezéssel van a hazaiak mögött, ha a bajnoki tabellákat egymáshoz illesztjük.

A tudósítások szerint az Old Trafford közönsége több mint kilencven percen keresztül szenvedett, annyira unalmas volt a meccs. Patthelyzet alakult ki a pályán, mert bár a Manchester volt mezőnyfölényben – ezt a 71 százalékos labdabirtoklás is jelzi –, ötlettelensége miatt csak két ígéretes lövése volt, mert a Sheffield keményen és kitartóan védekezett.

Amikor Memphis Depay a 66. percben a kapu mellé szállt, gúnyos éljenzés fogadta a próbálkozását a szurkolók részéről. Aztán a 92. percben éppen ő volt az, aki teátrálisan a földre zuhant a tizenhatoson belül, a megítélt, majd értékesített büntetővel pedig a ManUtd elkerülte az újrajátszást.

– Jár a taps a Sheffield United csapatának, amely nagyon szervezett volt, persze, sokkal nehezebb dolog támadni, mint védekezni – mondta a hazaiak menedzsere, Louis van Gaal. – Gyorsabban kellett játszanunk, mint az első félidőben, mert ellenfelünk tíz-tizenegy emberrel védekezett, és mindannyian a labda mögött helyezkedtek.

Olvasói sztorik