Nemzetközi foci

Arséne Wenger csúcsot dönthet

Az angol FA Kupa legsikeresebb edzője lehet az Arsenal menedzsere.

Kapcsolódó cikkek

A világ legrégebbi labdarúgó kupasorozatában történelmi tettet hajthat végre az Arsenal, amely 12 elsőségével már így is a legsikeresebbnek mondhatja magát. Legutóbb 1883 és 1886 között sikerült egy csapatnak – a Blackburn Rovers volt az – megszakítás nélkül háromszor aranyérmet szereznie, és mivel az Ágyúsok tavaly és tavalyelőtt is az élen végeztek, nagyon komoly fegyvertény lenne részükről, ha idén is megnyernék a döntőt.

Persze, odáig el is kell jutni, de az első lépést megtették, hiszen szombaton – 1-0-s hátrányt követően – 3-1-re nyertek a Sunderland ellen a harmadik fordulóban. Ez volt a 13. egymást követő sikerük az FA Kupában, Arséne Wenger pedig még egy lépést tett afelé, hogy a patinás sorozat történetének legsikeresebb menedzsere legyen. Ha a londoniak ismét elsők lesznek, a francia hetedik aranyérmét ünnepelheti, és megelőzi George Ramsayt, aki hatszor győzött az Aston Villa együttesével 1887 és 1920 között.

– A második félidőben átvettük az irányítást. Az ő térfelükön játszottunk, nagyszerű gólokat lőttünk, és sok helyzetet dolgoztunk ki – nyilatkozta a lefújás után Wenger. – Ez egy teszt volt számunkra, hogy képesek vagyunk-e fordítani. Remek választ kaptunk a mentalitásunkról, a csapat különösen összetartó volt. Az ember mindig aggódik, mert nem számít, mennyi ideje dolgozik edzőként, sosem tudhatja, mi a következő lépés.

A francia vezetőedző ezután spanyol jobbhátvédjét, a szombaton is remekül játszó Héctor Bellerínt dicsérte.

– Egyre jobb és erősebb. Az utolsó húsz percben amikor előretört, minden alkalommal gólhelyzetet teremtett. Sokkal többet nyújt, mint amennyit az életkora alapján várhatnánk tőle – vélekedett a húszéves légiósról Wenger, majd a 19 éves nigériai Alex Iwobi – a legendás Jay-Jay Okocha unokaöccse – teljesítményét is méltatta.

Iwobi pályára küldése lehetővé tette az Arsenalnak a játékmester Mesut Özil pihentetését.

Olvasói sztorik