Nemzetközi foci

Presztízsmeccsekkel zárul az ősz Rómában és Firenzében is

A hétvégén lezárul az olasz labdarúgó-bajnokság őszi szezonja, méghozzá többek között két komoly presztízsű, nagy hagyományokkal rendelkező párharccal, a Fiorentina ugyanis a Laziót, míg az AS Roma az AC Milant fogadja.

A firenzei meccs előjelei hasonlóak a 16. – utolsó tavalyi – forduló Internazionale-Lazio találkozójáéhoz. A két csapat között komoly különbség alakult ki, a második helyezett Fiorentina 14 ponttal előzi meg a gyengélkedő Laziót, ez azonban nem feltétlenül vetít előre sima győzelmet. Karácsony előtt egy héttel minden jel arra utalt, hogy a remekül menetelő Inter simán legyőzi a római kékeket, s kényelmes, négypontos előnnyel vakációzhat. A Lazio két hónapos nyeretlenségi sorozattal a háta mögött utazott Milánóba, ám sikerült felszívnia magát a rangadóra, s legyőzte az éllovast. A fővárosi csapat hívei ebben bízhatnak ezúttal is.

A Lazio most sincs sokkal jobb passzban, mint három hete, hiszen hiába a milánói győzelem, az idei, szerdai rajton újra novemberi formáját hozta, hazai pályán csupán 0-0-t játszott az utolsó előtti Carpival. A Fiorentina ezzel szemben sima, 3-1-es győzelmet aratott Palermóban, így önbizalommal telve készülhet a szombati mérkőzésre, ám az Inter példája miatt valószínűleg nem veszi majd félvállról a vendégeket.

Az AS Roma és az AC Milan egyformán visszafogott teljesítménnyel a háta mögött és nem túl kedvező előjelekkel várja a szombat esti találkozót. Az előzetesen a mostani szezon egyik nagy esélyesének tartott rómaiak immár hosszú ideje gyengén futballoznak, s különösen védelmük megbízhatatlan. Elsősorban emiatt fordulhatott elő, hogy szerdán a 12. Chievo ellen három rúgott góllal is csak döntetlenre voltak képesek.

Az évkezdet az AC Milannak még rosszabban alakult: 1-0-ra kikapott otthon a 15. helyezett Bolognától. Az éllovas Inter a hatodik Sassuolót fogadja vasárnap délben, míg a harmadik Napoli a 18. Frosinonéhoz látogat. Az utóbbi nyolc mérkőzésén győztes, negyedik helyen álló címvédő Juventus a 13. Sampdoriához utazik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik