Nemzetközi foci

Menesztették a kapitányt

A Kínai Labdarúgó Szövetség menesztette a válogatott éléről Alain Perrin szövetségi kapitányt. Az ázsiai ország szövetsége azért vált meg a francia szakembertől, mert az együttes eddig messze a várakozások alatt teljesített a világbajnoki selejtezőkön.

A kínai együttes az ázsiai vb-selejtezősorozat második szakaszában a harmadik helyen áll csoportjában, de még két hazai meccse hátra van a Maldív-szigetek, illetve a már csoportelső Katar ellen. A második körből a nyolc csoport győztesei jutnak be a harmadik körbe, illetve a négy legjobb második. A kínai csapat egyetlen esélye az maradt, hogy sikerül a legjobb másodikok közé kerülnie.

Perrin 2014 februárjában vette át a válogatott irányítását, s a tavalyi Ázsia Kupán negyeddöntős volt az együttessel, ám a népszerűsége a szurkolók körében azóta nagyot esett, miután a vb-selejtezőkön kétszer is csak döntetlent ért el csapatával a nagy rivális Hongkong ellen. A kínai szövetség jelezte, hogy Perrin menesztését követően azonnal megkezdte az új kapitány keresését.

Olvasói sztorik