Nemzetközi foci

Lewandowski lett 2015 legjobb góllövője

Öt Barcelona, három Real Madrid játékos az UEFA év csapatában.

Robert Lewandowski, a Bayern München csatára lett az elmúlt év legjobb góllövője, míg a szintén a bajor csapatot erősíti Manuel Neuer a legjobb kapus a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS összesítésében.

Az IFFHS honlapjának beszámolója szerint Lewandowski nemzetközi szinten 22 találatot ért el, 11-et a válogatottban, s ugyanennyit a Bajnokok Ligájában. A lengyel csatár a bolgár Hriszto Sztojcskov után a második közép-európai győztes. Őt az egyesült arab emírségekbeli Ahmed Khalif követi, míg Cristiano Ronaldo, a Real Madrid sztárja a harmadik helyet érdemelte ki.

Manuel Neuer sorozatban harmadszor bizonyult a legjobbnak az IFFHS szavazásán. A 29 éves világbajnok német kapus több mint 100 ponttal előzte meg az olasz Gianluigi Buffont, harmadik a Barcelona hálóőre, a chilei Claudio Bravo lett.

A szövetségi kapitányok között a chilei válogatottal Copa America-győztes Jorge Sampaoli végzett az élen.

Közben az UEFA pénteken kihirdette a 2015-ös év csapatát a honlapján, nagyon nagy meglepetések nincsenek benne. A szurkolók szavazták meg a tizenegyet, ami így néz ki:

Manuel Neuer (Bayern München), David Alaba (Bayern München), Sergio Ramos (Real Madrid), Dani Alves (Barcelona), Gerard Piqué (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), Paul Pogba (Juventus), James Rodríguez (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Neymar (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

A legtöbb játékost tehát a Barcelona adja, ötöt, a Real Madrid hármat, a Bayern München kettőt, a Juventus pedig egyet. Messi kapta a legtöbb szavazatot, 448 ezret, mögötte Alaba lett a második 433 ezerrel.

Olvasói sztorik