Nemzetközi foci

Otthon kapott ki a Milan

Caicedo gólt lőtt, megsérült, a Barca pedig négyet rúgott.

Fordulót rendeznek január hatodikán az olasz élvonalban, illetve a Spanyol Király-kupa nyolcaddöntőinek első felvonását is lejátsszák.

A Serie A-ban győzött az Udinese az Atalanta ellen (2-1), 2-0, majd 3-2-es vezetés után a 12. Chievo ellen döntetlenezett a Roma (3-3), ahogy a rivális Lazio is ikszelt, ők az utolsó előtti Carpi ellen hullajtottak pontokat (0-0).

Meglepő vereséget szenvedett a 15. Bologna ellen hazai pályán az AC Milan (0-1), kétszer is vezetett a Frosinone Sassuoloban, de a hazaiak pontot mentettek (2-2), így az újonc kiesőhelyen maradt.

A két élcsapat, a Fiorentina és a Juventus azonban győzni tudott. A Violák Szicílián tudták legyőzni a Palermot (1-3), ezzel – az Inter meccsének befejeztéig – az élre álltak; a Zebrák történetük 1500. Serie A-győzelmével loholnak utánuk, Torinoban a sereghajtó Hellas Verona volt az áldozat (3-0).

Az Inter viszont nem hibázott és ha nem is könnyen, de Icardi 45+1. perces góljával legyőzték az Empolit és maradtak a tabella élén (0-1).

https://www.youtube.com/watch?v=f8ro4jzG3Cg

A Király Kupában a Bilbao és a Villarreal párharcában az első felvonást 3-2-re nyerte a baszk csapat, ráadásul 2-0-ra is vezettek a Sárga Tengeralattjárók a félidőben, a második játékrészben pedig innen fordított a hazai gárda.

A Valencia már az első meccsen lerendezte a továbbjutás kérdését, amikor Negredo triplájával és Rodrigo találatával 4-0-ra kiütötték a Granadát. A másodosztályú Mirandés otthon 1-1-es döntetlent csikart ki az esélyesebb Deportivo la Coruna ellen.

Két városi rangadót is rendeztek. A Betis hazai környezetben fogadta a Sevillát és Krohn-Dehli, valamint Krychowiak góljaival a vendégek győztek, ezzel óriási lépést téve a továbbjutás felé.

A másik találkozón a Barcelona fogadta az Espanyolt, amellyel a hétvégén egyszer már döntetlent játszott. Ezen a meccsen még vezetett is a kisebbik barcelonai csapat, ám a félidőre a Barca Messi duplájával fordított és Piqué góljával el is döntötte a győzelem sorsát. Mivel később Diopot és Pérezt is kiállította a játékvezető, még Neymar is meglőhette a maga gólját, így végül magabiztos, 4-1-es győzelmet ünnepelhettek a gránátvörös-kékek.

https://www.youtube.com/watch?v=bXH9cg1NbBQ

Olvasói sztorik