Nemzetközi foci

Összefogtak a magyarok: Dárdai lett a Bundesliga-ősz legjobb edzője

A Hertha magyar trénere a több mint 13 ezer voks 44 százalékát söpörte be a Bundesliga német Twitter-csatornáján.

Kapcsolódó cikkek

Hétfőn beszámoltunk róla, hogy a német Budesliga szavazást hirdetett hivatalos Twitter-csatornáján, amelyen az ősz legjobb edzőjét keresték. A jelöltek között természetesen a parádés félévet záró, a harmadik helyen telelő Hertha BSC magyar vezetőedzőjére, Dárdai Pálra is lehet voksolni Pep Guardiola (Bayern München), Thomas Tuchel (Borussia Dortmund) és André Schubert (Borussia Mönchengladbach) mellett.

Kedden délben véget ért a voksolás, és a magyar szurkolók összefogása, valamint Dárdai németországi elismertsége elképesztő végeredményt hozott: a magyar tréner a több mint 13 ezer voks 44 százalékát megszerezve zárt az élen a német nyelvű oldalon.

A végeredmény:

1. Dárdai Pál (Hertha) 44 százalék
2. André Schubert (Borussia Mönchengladbach) 20 százalék
3. Thomas Tuchel (Borussia Dortmund) 19 százalék
4. Pep Guardiola (Bayern München) 17 százalék

A Bundesliga nemzetközi Twitter-oldalán indított voksoláson egyébként Tuchel nyert (40 százalék), Guardiola (36 százalék) második lett, Dárdai (13 százalék) harmadikként végzett.

Összesítésben Tuchel lett a legjobb Guardiola és Dárdai előtt. A német szurkolóknak indított voksoláson 13 ezer 232, míg a nemzetközi szavazáson 19 ezer 662 Twitter-felhasználó vett részt.

Olvasói sztorik