Nemzetközi foci

IFFHS: Messi a legjobb irányító, Luis Enrique a legjobb edző

A Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelonát irányító Luis Enriquét választották az elmúlt év legjobb klubedzőjének, míg Lionel Messi, az együttes argentin szupersztárja az irányítók (játékmesterek) különversenyében diadalmaskodott a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szavazásán.

Az IFFHS honlapjának beszámolója szerint az edzők között huszadik alkalommal hirdettek győztest, Luis Enrique mögött a katalánok korábbi trénere, a díjat 2009-ben és 2011-ben is elnyerő Josep Guardiola végzett a második helyen, míg a Bayern München jelenlegi – de az idény végén távozó – vezetőedzőjét a Juventusszal BL-döntős Massimiliano Allegri követi.

A négyszeres győztes (2004, 2005, 2010, 2012) José Mourinho tíz év után először nem szerepel a legjobb tíz között, igaz, idén erre nem is volt sok esélye, mivel a Chelsea gyenge szereplése miatt nemrég menesztették, így jelenleg munkanélküli.

A négyszeres aranylabdás Messi pályafutása során először lett a legjobb az irányítók rangsorában. A dél-amerikai támadó óriási fölénnyel diadalmaskodott a voksoláson, amelyen több mint ötven ország képviselője adta le szavazatát. A második helyen csapattársa, Andrés Iniesta végzett, míg a harmadik az olasz Andrea Pirlo lett.

Olvasói sztorik