Nemzetközi foci

Ribéry, van Persie és Falcao a 2015-ös év vesztese

Franck Ribéry, Robin van Persie és Radamel Falcao a 2015-ös év vesztese. Az átigazolásokkal foglalkozó transfermarkt.de web­oldal adatai alapján ugyanis a német Bayern München francia szélsője, a török Fenerbahce holland csatára és az angol Chelsea kolumbiai támadója veszítette a legtöbbet az értékéből 2015-ben – írja a blikk.hu

A sorozatosan sérülésekkel küszködő Ribérynek – aki mindössze 9 tétmérkőzésen lépett pályára a bajor együttesben ebben a naptári évben – 23 millió euróval (7,2 milliárd forint) csökkent az ázsiója, s jelenleg „csupán” 15 millióra (4,7 milliárd forint) taksálják. A Bayernnek persze még ezért a pénzért is megérné eladni a játékost, mivel alig szerepel a csapatban. A nem túl hízelgő lista második helyét – megosztva – a holland Robin van Persie „csípte el”, ő az angol Manchester Unitedtól igazolt a török Fenerbahcéhoz. A klubváltás nem tett jót neki, 20 millió euróval (6,2 milliárd forint) ér most kevesebbet, mint az előző év végén. Nem marad el mögötte Radamel Falcao. A Chelsea kolumbiai focistája pocsék idényeken van túl, a Manchester Unitedban is szenvedett, de a nyári klubváltása sem jött be, az ára 55 millió euróról (17,2 milliárd forint) valamivel kevesebb mint 35 millióra (10,9 milliárd forint) csökkent.

A top 20-ba befért Cristiano Ronaldo, a Real Madrid háromszoros aranylabdása is, az ő értéke 10 millióval (3,1 milliárd forint) csökkent. Ez nagy összeg, de mivel még mindig 110 millióra (34,5 milliárd forint) taksálják, így továbbra is a világ egyik legdrágább labdarúgójának számít a portugál.

Olvasói sztorik