Nemzetközi foci

Csatár kell a Manchester Unitednek

Rooney és Martial a szerencsével is hadilábon állnak – vélekedett Louis van Gaal.

Kapcsolódó cikkek

Elmúlt nyolc tétmeccsén nyeretlen maradt a Manchester United, mely utoljára novemberben tudott nyerni. Azóta négy döntetlen és négy vereség a mérlege, nem csoda, hogy Louis van Gaal menedzser kirúgására már alig-alig adnak szorzót a fogadóirodák.

A holland szakember utódjaként felmerült José Mourinho neve is, míg a napokban állítólag már az Atlético Madridot irányító Diego Simeone is szóba került a játékosok között. Van Gaal egyelőre kitart, s a téli erősítéseket tervezi.

– Úgy hiszem, a szerencsével is hadilábon állnak a csatáraink. Több olyan játékosunk van, aki csatárként játszott. Szerencse is kellett volna nekik. Hány játékosomnak volt lehetősége a gólszerzésre, és mennyi helyzetet hagytunk ki? Ezt nem lehet mindig megmagyarázni – mondta Louis van Gaal, hozzátéve, hogy a megoldás a játékosok önbizalmának növelésében van, vagy ha az nem sikerül, akkor egyszerűen igazolni kell egy új támadót.

Könnyen lehet, hogy a vérfrissítés lesz a megoldás: Wayne Rooney és Anthony Martial például mindössze hatszor voltak eredményesek az angol Premier League idei kiírásában.

Olvasói sztorik