Nemzetközi foci

Áldás volt a Fradiba igazolni

Az ecuadori válogatott Cristian Ramírez már a vébére készül.

Kapcsolódó cikkek

Cristian Ramírez hazalátogatott az ecuadori Santo Domingóba, a helyi lap, az El Diario szólaltatta meg a Fradi balhátvédjét, a cikk pedig „Leonel, a tsachila tehetség Európában” címmel jelent meg – írja az Ulloi129.hu portál.

A Santo Domingó-i Cristian Leonel Ramírez az álmait éli meg Európában. Az 1994 augusztus 12-én született játékos a bajnokságban vezető, kupagyőztes Ferencváros tagja. A sikeres magyarországi szezon után hazatért Santo Domingóba, hogy szabadsága alatt a családdal és barátokkal lehessen. Ezekben a napokban meg szeretne feledkezni a fociról, és élvezni a családja és barátai társaságát, akikkel annyi nagyszerű pillanatot élt meg a Nuevo Santo Domingo városrészben, ahol ma is lakik.

– Emlékszem, ezeken az agyagos pályákon lődöztem kapura, ezek voltak a kezdetek, itt gyakoroltam a ballal lövést – mondja Ramírez, akinek példaképe, a brazil Roberto Carlos már visszavonult. – Ő is balhátvéd volt.

Tizenhat évesen megnyíltak a profi futball kapui Ramírez számára, az Independiente del Valle játékosa lett. Emiatt még mindig hálás a csapatnak. Két év munka után Paul Reppeto keze alatt a karrierje Európába vitte. Nem sikerült sem a Borussia Dortmundhoz, sem a Tottenhamhez szerződni, így került a német Fortuna Düsseldorfhoz. Itt érte az egyik legnagyobb élménye: 2013 július 14-én Radamel Falcao ellen játszhatott egy barátságos meccsen. – Utána mezt cseréltünk – meséli.

Egy szezonra rá már a Nürnberget erősítette, de az áldás 2015-ben, a Ferencvároshoz igazolásával érkezett meg. Ma már a nemzeti csapat van a célkeresztben, az álma, hogy a 2018-as vébén képviselhesse hazáját.

– Ehhez lépésről lépésre vezet az út. Én dolgozom tovább, a többi a nemzeti csapat edzőin múlik – tette hozzá. Ramírez beszélt Gustavo Quienterosszal, és azt reméli, hogy az Európában nyújtott jó teljesítményét figyelembe veszik majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik