Nemzetközi foci

Nincs megállás a Premier League-ben, hétfőtől újabb forduló

Szombaton játszották az előzőt, de hétfőtől már jön az újabb forduló az angol labdarúgó-bajnokságban, amely a félidejéhez érkezik a most következő, 19. körrel. Több érdekes mérkőzés is található a kínálatban, de a legnagyobb várakozás ezúttal a Manchester United és a Chelsea összecsapását előzi meg, s nem éppen a két csapat tabellán elfoglalt helyezése miatt.

A házigazda MU sorozatban elszenvedett három vereségével a hatodik helyre csúszott vissza, míg a címvédő Chelsea jelenleg csupán a 15., miután a szezon első felében mélyen a várakozások alatt teljesített, s ez a vezetőedző, José Mourinho múlt heti menesztését is maga után vonta. Jelenleg mindkét csapat kispadján holland tréner ül, de amíg a brit média szerint Louis van Gaalnak ez lehet az utolsó meccse a Manchester United kispadján, addig kollégája, Guus Hiddink másodszor irányítja majd a Kékeket, miután első mérkőzésén, a Watford ellen 2-2-t játszott a gárdával.

A másik találkozó, amely kiemelkedik a programból, az éllovas Leicester City és a harmadik Manchester City összecsapása, amelyre kedden este kerül sor. Az óriási meglepetésre listavezető Leicester ugyan szombaton kikapott az FC Liverpool otthonában, de ezt megelőzően tíz meccsen át nem talált legyőzőre. A Manchester City ennél jóval hullámzóbb formát mutat: az előző bő egy hónapot tekintve három-három győzelem és vereség a mérlege, ráadásul vendégként nagyon gyengén teljesít, legutóbb még az ötödik fordulóban tudott nyerni.

A Leicester Cityt kétpontos hátránnyal követő, második Arsenal nagy meglepetésre 4-0-ra kikapott szombaton Southamptonban, de most hazai pályán, az újonc Bournemouth ellen javíthat. Bogdán Ádám csapata, az FC Liverpool az utolsó előtti Sunderland vendége lesz a 19. fordulóban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik