Nemzetközi foci

Benítez jól járna, ha kirúgná a Real

Harmincmillió eurót kellene fizetniük a madridiaknak a spanyol trénernek, akit Zinedine Zidane követhet a kispadon.

Kapcsolódó cikkek

Az elmúlt napokban-hetekben folyamatosan téma a nemzetközi sajtóban, hogy Rafa Benítez napjai megvannak számlálva a Real Madrid élén.

A spanyol Cadena Ser megszellőztette, hogy a királyi gárda számára nem lenne olcsó mulatság, ha kirúgná a szakembert, ugyanis Benítez szerződésének az idény közbeni egyoldalú felbontása után körülbelül 30 millió euró ütné a tréner markát, amely összeg pedig a hátralévő fizetése, valamint különböző záradékok miatt rúg ilyen magasra.

Benítez ügynöke, Garcia Quilon szerint azonban egyáltalán nincs veszélyben ügyfele állása:

– Florentino Pérez azt mondta nekünk, hogy nincs probléma. Semmi ok nincs arra, hogy Rafa ne folytassa a megkezdett munkát. Ő egy remek szakember. Tudjuk, hogy milyen a futball. A tények azt mutatják, hogy megvan benne minden ahhoz, hogy a Real Madrid edzője legyen.

Ha mégis kirúgnák Benítezt, akkor sajtóhírek szerint nem az angol Chelsea-től kirúgott José Mourinho követheti a kispadon, hanem az egyesület korábbi klasszisa, a francia Zinedine Zidane, aki jelenleg a Blancók második csapatát irányítja. Állítólag a csapatkapitányok, vagyis Sergio Ramos, Marcelo, Pepe és Cristiano Ronaldo tájékoztatták is az elnököt, hogy Zidane-t szeretnék Benítez utódjának.

Olvasói sztorik