Nemzetközi foci

Alexis Sánchez kihagyja a karácsonyi dömpinget

Az Arsenal chilei támadójának kiújult a korábbi combsérülése.

Újra megsérült Alexis Sánchez, az Arsenal chilei labdarúgója. Arséne Wenger vezetőedző elmondta, hogy a 27 éves szélső korábbi combsérülése az egyik edzésen kiújult. Sánchez problémái a Norwich City elleni mérkőzésen kezdődtek, november végén. Eleinte úgy gondolták, hogy a hétfői, Manchester City elleni találkozón visszatérhet, de végül a kispadon sem kapott helyet.

– Azt hiszem, csak január közepén térhet vissza, a karácsonyi időszakban még nem számíthatunk rá – vélekedett Wenger, aki hozzátette, hogy dél-amerikai légiósuk sérülése nem súlyosbodott jelentősen.

– Azt tervezte, hogy hétfő este leül a kispadra, de annyira lelkesen edzett, hogy ismét érzett egy kis fájdalmat, mi pedig nem akartunk kockáztatni – magyarázta a vezetőedző.

A Manchester City elleni rangadót 2-1-re megnyerő, az angol élvonal tabelláján ezáltal továbbra is második helyen álló londoniak december 26-án a Southampton otthonában lépnek pályára, majd két nappal később az újonc Bournemouth együttesét, január 2-án pedig a Newcastle Unitedet fogadják, ezt követően a FA Kupa harmadik fordulójában a Sunderlanddel játszanak.

Olvasói sztorik