Nemzetközi foci

Speciális egység vigyáz az angol válogatottra az EB-n

A brit hadsereg különleges alakulata felel majd azért, hogy ne fenyegesse terrorveszély a szigetország válogatottjának sztárjait Franciaországban a jövő nyári kontinensviadalon.

Mintha csak a brit miniszterelnök vagy a királynő lenne, úgy vigyáznak majd az angol labdarúgó válogatottra a 2016-os Európa-bajnokságon. A Mirror című napilap információi szerint ugyanis a SAS (Special Air Service), vagyis a Különleges Légi Szolgálat, a brit haderő legfontosabb és legnagyobb harcértékű speciális alakulata ügyel Wayne Rooney és társai biztonságára.

A francia védelmi miniszter, Jean-Yves Le Drian ugyanis segítségért fordult az Európai Unióhoz, hogy a novemberi párizsi terrorcselekmények miatt megerősítsék a biztonsági készültséget. A britek megoldották „házon belül” a problémát, hiszen a már említett SAS vigyáz majd a nemzeti csapatra, s valószínűsíthetően az Egyesült Királysághoz tartozó walesiekre és az északírekre is.

Szakértők szerint az angolok nyitó meccse Oroszország ellen, amelyet június 11-én rendeznek Marseille-ben kiemelt kockázatú, ugyanis mindkét ország részt vett Szíria bombázásában.

„Franciaország segítséget kért, s erre a jogszabályok lehetőséget is adnak, annak ellenére, hogy korábban ilyesmire még nem került sor” – jegyezte meg Federica Mogherini, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.

forrás: blikk.hu

Olvasói sztorik