Nemzetközi foci

Kassai örül a magyar válogatottnak

A játékvezető szerint jó érzés, hogy a magyar csapat is ott lesz az Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

Kassai Viktor szerint szakmailag nem, de érzelmileg hatással lesz a jövő évi Európa-bajnokságon szerepet kapó magyar játékvezetőkre, hogy a válogatott is kijutott a franciaországi tornára.

A 2011-ben az év játékvezetőjének választott Kassai Viktor is szerepel az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által kijelölt 18 játékvezető között, akik közreműködnek a franciaországi Európa-bajnokságon. A bíró az M1-en beszélt a kiválasztás módjáról.

„A mi teljesítményünket is figyelik az UEFA játékvezetői bizottságának vezetői. Egy ilyen ellenőrzés több évig tart, az elmúlt másfél-két évben nézték a teljesítményét minden európai bírónak. Több mérkőzésen kellett bizonyítani, hogy ott a helyünk ebben a 18-as keretben.”

Kassai elárulta: a döntésről telefonon tájékoztatták az UEFA vezetői. Szerinte szakmailag semmit nem jelent, hogy a magyar válogatott is ott lesz a kontinensviadalon.

„Nem fogjuk másként vezetni a mérkőzéseket csak azért, mert a magyar csapat is kijutott, de jó érzés lesz tudni, hogy nem csak mi vagyunk magyarok egy ilyen tornán, hanem a nemzeti csapat is részt vesz. Mi is örülünk annak, ha a magyar futball sikeres és ilyen eredményeink vannak. Mindenkinek jó érzés, hogy lesz miért szurkolni majd jövő nyáron.”

Leendő társairól elmondta, hogy az a csapat, amivel az elmúlt fél-egy évben dolgozott, változatlan marad, de az UEFA megtartja magának a jogot, hogy különböző továbbképzések eredményei alapján jelölje majd ki a végleges keretet.

„Jelenleg az a fix, hogy én már benne vagyok az utazó keretben, a kollégáim nevét pedig majd februárban fogják nyilvánosságra hozni.”

Olvasói sztorik