Nemzetközi foci

Serie A: a gyengélkedő Laziót fogadja a listavezető Inter

Lehet, hogy a Juventus és az AS Roma sem telel a dobogón.

Kapcsolódó cikkek

Nem rendeznek rangadót az olasz élvonal idei utolsó, 17. fordulójában, amelynek zárómeccsén a listavezető Internazionale a gyengélkedő Laziót látja vendégül.

A vasárnap esti összecsapás egyértelmű esélyese a milánói együttes. Roberto Mancini tanítványai kiválóan szerepelnek, hiszen négy ponttal vezetnek a Fiorentina és a Napoli előtt. Az Inter elsősorban kiváló védekezésének köszönheti eddigi sikereit, mindössze kilenc gólt kapott 16 forduló alatt, ami a legkevesebb a Serie A-ban.

A legutóbb bronzérmes Lazio jól kezdte az idényt, október vége óta azonban képtelen nyerni: legutóbbi hét bajnokiján mindössze két pontot szerzett, így jelenleg a 12. helyen áll, 16 ponttal lemaradva az Internazionalétól.

A második Fiorentina a tizedik Chievót fogadja, míg a harmadik Napoli a nyolcadik Atalantához látogat, és mindkét csapatnak győznie kell, ha nem akar leszakadni az Intertől.

A szezont gyengén indító címvédő Juventus sorozatban hat bajnoki győzelemnél tart, és már negyedik a tabellán. Massimiliano Allegri együttese csupán két ponttal van lemaradva firenzei és nápolyi riválisától, és a papírforma alapján ez a hátrány nem fog nőni a hétvégén, mivel a Juve az utolsó előtti Carpinál vendégeskedik.

Serie A, 17. forduló

December 19. szombat

20.45: Bologna–Empoli

December 20. vasárnap

12.30: Carpi–Juventus

15 óra: AS Roma – Genoa

15 óra: Atalanta–Napoli

15 óra: Fiorentina–Chievo

15 óra: Hellas Verona – Sassuolo

18 óra: Frosinone – AC Milan

18 óra: Sampdoria–Palermo

18 óra: Torino–Udinese

20.45: Internazionale–Lazio

Az élcsoport állása:

1. Internazionale 36 pont

2. Fiorentina 32 pont (31-15)

3. Napoli 32 pont (28-12)

4. Juventus 30 pont

5. AS Roma 29 pont

6. Sassuolo 26 pont

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik