Nemzetközi foci

Pérez: Mourinho most nem jön a Realhoz

A királyi gárda elnöke szerint változatlanul Rafa Benítez az ideális edző a posztra.

Florentino Pérez szerint a Chelsea labdarúgócsapatától csütörtökön menesztett José Mourinho a télen nem lesz a Real Madrid vezetőedzője. A spanyol klub elnöke pénteken beszélt arról, hogy változatlanul a csapatot irányító Rafael Benítez az ideális ember a posztra.

– Kizárólag Benítezben gondolkodunk. ő az edzőnk, ő volt az alkalmas személy arra, hogy megoldja a problémát, amivel január óta küzdünk” – nyilatkozta Pérez. Az elnök a Mourinho azonnali visszatérését firtató újságírói kérdésre azt mondta:

– Senki nem tudja megjósolni a jövőt, de a jelenlegi helyzet szerint nem. Hozzátette, jó emlékei vannak az 52 esztendős szakember Madridban töltött időszakáról.

A portugál tréner 2010-től három szezonon át volt vezetőedzője a Real Madridnak, amellyel bajnoki címet, Király-kupát és spanyol Szuperkupát is nyert . Két éve visszatért a londoni egyesülethez, amellyel idén bajnok lett a Premier League-ben és megnyerte a Ligakupát. Ezt követően nyáron új négyéves szerződést kapott.

Az eddigi 16 fordulóban azonban csapata kilenc vereséget szenvedett, így mindössze egyetlen ponttal előzi meg a már kiesést jelentő, 18. helyen álló Norwich Cityt a tabellán. A londoniak ugyanakkor a Bajnokok Ligájában bejutottak a nyolcaddöntőbe.

Mourinho 2004-ben a Portóval, 2010-ben pedig az Internazionaléval nyert Bajnokok Ligáját. Pérez kitért a klub korábbi legendás játékosára, Zinedine Zidane-ra is, akit sok szurkoló szívesen látna a csapat kispadján.
– Nagyon tisztelem Zidane-t, érzem a nagy rajongást, ami körülveszi. Biztos vagyok benne, hogy egyszer nagyszerû edzője lesz a Real Madridnak, de nem most. Meg kell adnunk az időt Beníteznek – fejtette ki az elnök.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik