Nemzetközi foci

Ezért menesztette Mourinhót a Chelsea

Kapcsolódó cikkek

A Chelsea sportigazgatója, Michael Emenalo elárulta a fociklub televíziójának, hogy miért, s miért most menesztették José Mourinhót. A portugál menedzsert csütörtökön rúgta ki az angol klub, amely a 16. helyen áll címvédőként a Premier League-ben.

– Egyértelmű, hogy a Chelsea bajban van. Az eredmények nem jók, tapintható viszály volt a menedzser és játékosok között. Úgy éreztük, hogy itt az ideje cselekedni. Azért kellett mennie, hogy megvédjük a klub érdekeit – mondta Emenalo. – A tulajdonosnak mérlegelnie kellett, hogy mi a jó a klubnak és arra kényszerült, hogy meghozza ezt a nehéz döntést. Félreértés ne essék, a Chelsea az egyik legnagyobb klub a világon, de az, hogy csak egy ponttal vagyunk a kiesőzóna előtt, nem jó.

A sportigazgató arról is beszélt, hogy keményen dolgozik azért, hogy megfelelő embert találjon Mourinho helyére a Chelsea szombati Sunderland elleni mérkőzésére.

– Nem vagy nagy klub, ha nincsenek nagy terveid ilyen megoldandó helyzetekre. A Chelsea egy nagy klub, minőségi edzőkkel, biztosan mondhatom, hogy minden rendben lesz szombatra. Hozzáértő emberek jönnek, hogy segítsék a csapat felkészülését – tette hozzá Emenalo.

A Telegraph értesülései szerint az orosz tulajdonos Roman Abramovics jézuskája hozta az „ajándékot” Mourinhónak, aki a karácsonyi parti után összepakolt az irodájában és távozott. A Bild úgy értesült, hogy a portugál végül nem 40 millió font (17,5 milliárd forint), hanem 16 millió euró (5 milliárd forint) fájdalomdíjat kapott, miután augusztusban meghosszabbított szerződését felbontották.

forrás: blikk.hu

Olvasói sztorik