Nemzetközi foci

Horrorsérülés és Barca-diadal

A katalánok Suárez mesterhármasával győzték le 3-0-ra a kínai Kuangcsou Evergrande együttesét a klubvilágbajnokság elődöntőjében.

Csütörtök délelőtt a klubvilágbajnokság elődöntőjében a Messi és Neymar nélkül felálló Barcelona a kínai Kuangcsou Evergrande ellen lépett pályára Jokohamában. A Bajnokok-Ligája-győztes katalánok Suárez mesterhármasával nyertek, és bejutott a fináléba, ahol a River Plate csapatával találkoznak majd.

Barcelona (spanyol)–Kuangcsou Evergrande (kínai) 3–0 (1–0)

FIFA-Klubvilágbajnokság, elődöntő
Jokohama, Nemzetközi Stadion. V: Aguilar (salvadori)

Barcelona: Bravo – Jordi Alba (Adriano, 76.), Mascherano, Piqué, D. Alves – Iniesta (Samper 81.), Busquets, Rakitic – Munir, L. Suárez, Sergi Roberto (Sandro, 72.).

Kuangcsou Evergrande: Li Suaj – Cou Cseng (Li Hszüe-peng, 35.), Kim Jung Gvon, Feng Hsziao-ting, Csang Lin-peng – Paulinho, Cseng Cse, Goulart – Cseng Long (Jü Han-csao, 56.), Elkeson (Kao Lin 67.), Huang Po-ven.

Gólszerző: Suárez (39., 50., 67. – 11-esből)

A találkozón egy sajnálatos horrorsérülés is történt: Suárez első gólja előtt kantoni Cou Cseng csúszott el a saját tizenhatosán belül, a lába pedig olyan szerencsétlenül fordult ki, hogy a játékost le kellett cserélni.

Olvasói sztorik