Nemzetközi foci

Ma rúgják ki José Mourinhót?

Rendkívüli ülést tart szerdán a Chelsea labdarúgócsapatának elnöksége. Az ok: José Mourinhónak, a csapat menedzserének több mint bizonytalan a helyzete.

Az angol sajtó és több szakíró is úgy értesült, eldőlt, hogy a portugál menedzserrel nem számol a továbbiakban Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa. Az egyetlen mentsvár a tréner számára az lehet (ezt már többször is emlegették az angol lapok), hogy elképesztően magas a lelépési díja. A szerződésében foglaltak szerint csaknem 40 millió fontot (18 milliárd forintot) utalnak át Mourinho bankszámlájára, ha kirúgják, hiszen még három év hátravan a kontraktusából – írja a blikk.hu

Másfél évvel ezelőtt a klub elnökségéből hárman szavaztak Mourinho újbóli szerződtetése mellett, ketten ellene. Ma ismét szavaznak, és könnyen lehet, egyhangúlag arra voksolnak majd az egybegyűltek, hogy a portugál menedzsernek nincs maradása.

A Chelsea mindössze tizenöt pontot szerzett az angol bajnokságban, ezzel a kiesőzóna közelében tartózkodik. A Bajnokok Ligájában viszont csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe, ahol ellenfele a Paris Saint-Germain lesz. A párizsiak tavaly a sorozat hasonló szakaszában kiejtették a londoniakat.

Olvasói sztorik